Когато са купени гласовете, стават много активни там, коментира проф.

...
Когато са купени гласовете, стават много активни там, коментира проф.
Коментари Харесай

Честни ли ще са изборите? Зависи от тишината в махалите

Когато са купени гласовете, стават доста дейни там, разяснява проф. Михаил Константинов

Дали ще са почтени изборите зависи от тишината в махалите. Ако не са съумели да се схванат, хората не отиват да гласоподават, разяснява математикът проф. Михаил Константинов в „ Тази заран “ по бТВ. 

Когато е платен вотът обаче, хората стават доста дейни там, добави той и изясни, че ролята на Министерство на вътрешните работи с изключение на обезпечаването на общия ред, е да приключи и пазаруването на гласове в махалите. 

„ Мога да кажа кои са махалите. Има и дребен % българи, които си продават гласа “, съобщи професорът. 

„ Нямаме съображение още да се съмняваме в честността на изборите, тъй като хората още не са влезнали в деяние. Първо постоянно се дава заем на доверие. Иначе никаква работа не може да се свърши “, добави той.

Константинов разяснява и настояването за промяната на външния министър Стефан Димитров със зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов и на земеделския Кирил Вътев с шефа на Държавна фирма " Земеделие " Георги Тахов, като посочи, че президентът може и да не подпише указа. Той чака да има още издънки на служебното държавно управление.

Според него конституционните промени ще паднат в Конституционен съд.

Политологът проф. Светослав Малинов пък разкри кои са шефовете на Димитър Главчев. Според него служебният министър председател извършва това, което му кажат Бойко Борисов и Делян Пеевски.

Той призна, че описът, от който президентът е задължен да избере министър председател, е неточност, само че трябвало да има ограничавания в пълномощията на президента, а проф. Константинов посочи, че не трябвало да се пипа главният закон на републиката, с цел да не се пораждат такива безумия. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР