Когато са го спасили, бебето Ая - чието име означава

...
Когато са го спасили, бебето Ая - чието име означава
Коментари Харесай

Хиляди хора искат да осиновят бебе, родено в руините след трусовете в Сирия

Когато са го избавили, бебето Ая - чието име значи " знамение " на арабски - към момента е било обвързвано с майка си посредством пъпната си шнур. Майка ѝ, татко ѝ и четиримата ѝ братя и сестри са починали след земетресението, блъснало град Джиндайрис.


фотография:Twitter

Ая към този момент е в болница

„ Тя дойде в понеделник в толкоз неприятно положение, имаше подутини, синини, беше студена и едвам дишаше “, споделя Хани Маруф пред Би Би Си - педиатърът, който се грижи за нея.

Сега тя е в устойчиво положение

Видеозаписи от спасяването на Ая обиколиха обществените мрежи. Кадри демонстрират мъж, който спринтира от срутените парчета на постройка, държейки бебе, покрито с прахуляк. Халил ал-Сувади, отдалечен родственик, който е бил там, когато я изтеглят на безвредно място, носи новороденото на доктор Маруф в сирийския град Африн. Хиляди хора в обществените медии към този момент желаеха детайлности, с цел да я осиновят.

„ Бих желал да я осиновя и да й осигуря заслужен живот “, споделя консуматор на мрежите.

Кувейтски ефирен водещ споделя: „ Готов съм да се грижа и да осиновя това дете... в случай че правните процедури ми разрешават “.

Thousands offer to adopt baby pulled from a collapsed building in Syria
— BBC News (World) (@BBCWorld)
Управителят на болничното заведение Халид Атия декларира, че е получил десетки позвънявания от хора от целия свят, които желаят да осиновят бебето Ая.

Д-р Атия, който има щерка единствено с четири месеца по-голяма от нея, прибавя: „ Сега няма да разреша на никого да я осинови. Докато далечното йсемейство не се завърне, се отнасям с нея като със своя. “ Засега брачната половинка му я кърми около личната им щерка. В родния град на Ая, Джиндайрис, хората търсят околните си в срутени здания.

Журналистът там Мохамед ал-Аднан споделя пред Би Би Си: „ Ситуацията е злополука. Има толкоз доста хора под руините. Все още има хора, които не сме измъкнали. “

Той пресметна, че 90% от града е бил погубен и по-голямата част от помощта до момента е идвала от локалните хора. Спасители от организацията " Бели каски ", които са прекомерно осведомени с изваждането на хора от руините повече от десетилетие по време на гражданската война в Сирия, оказват помощ в Джиндайрис.

„ Спасителите също могат да се окажат жертви, заради това какъв брой нестабилна е постройката “, споделя Мохамед ал Камел.

„ Току-що извадихме три тела от тези отломки и считаме, че там има семейство, което е към момента живо – ще продължим да работим “, споделят спасителите.

В Сирия се оповестява за повече от 3000 смъртни случая след земетресението. Тази стойностне включва тези, които са починали в следени от опозицията региони на страната.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР