Когато Ред Бул Пауъртрейнс заработи, т.е за сезон 2026 във

...
Когато Ред Бул Пауъртрейнс заработи, т.е за сезон 2026 във
Коментари Харесай

Ред Бул няма да доставя мотори на други отбори

Когато Ред Бул Пауъртрейнс проработи, т.е за сезон 2026 във Формула 1, новата компания на Ред Бул няма да доставя задвижващи системи на други тимове отвън двата отбора на компанията. Това съобщи пред racingnews365 шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър.

До края на сезон 2025 Ред Бул и Алфа Таури ще употребяват мотори Хонда, а по-късно Ред Бул Пауъртрейнс ще създава задвижващи системи благодарение на Форд, като американското присъединяване е по-скоро маркетингово.

„ Мисля, че в началото ще доставяме единствено на нашите два отбора – изясни Хорнър. – Все отново, това ще е началото на развиването на компанията като настоящ снабдител и в случай че работим с повече тимове, това ще е доста съществено натоварване. Но има интерес от други тимове, най-малко два отбора към този момент изявиха интерес. Но към момента не сме подготвени да поемаме такива задължения. ”
 Ферари: Трябва да жертваме квалификациите, в случай че желаеме да се борим с Ред Бул Ферари: Трябва да жертваме квалификациите, в случай че желаеме да се борим с Ред Бул
Хорнър обаче даде да се разбере, че в бъдеще тази му позиция може да се промени и Ред Бул Пауъртрейнс да се отвори и към други тимове.
 Купонът на Ред Бул: Всички се заразиха с ковид Купонът на Ред Бул: Всички се заразиха с ковид
„ Имаме потенциал да работим с други тимове, само че в първите две години ще се фокусираме единствено върху работата с отборите на Ред Бул, защото в този интервал ще работим по развиването на системата на компанията, по какъв начин ще действаме на пистите, по какъв начин ще организираме доставките и обезпечаването на моторите в действителна конюнктура. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР