Когато принц Хари сключи брак с Меган Маркъл през май,

...
Когато принц Хари сключи брак с Меган Маркъл през май,
Коментари Харесай

Халката на Меган Маркъл ще е от уелско злато

Когато принц Хари подписа брак с Меган Маркъл през май, той ще съблюдава традицията в английското кралско семейство да постави на пръста й халка от уелско злато, заяви Ройтерс.

 
Неговата прабаба, кралица Елизабет и по-късно кралица-майка, е първата, чиято халка е направена от уелско злато, когато се омъжва за бъдещия крал Джордж Шести през 1923 година Нейният образец е последван от сегашната кралица Елизабет , когато се омъжва за принц Филип през 1947 година След това традицията се съблюдава от всички в кралското семейство, в това число и от принц Уилям.

 
Халката на Меган Маркъл евентуално ще бъде направена от бижутерийната къща " Уортски " в лондонската им работилница. Директорът на мините " Клогау " Бен Робъртс сподели, че евентуално пръстенът ще е от светложълто злато, с цел да отива на годежния пръстен, а не от присъщото розовеещо злато, желано за фирмените бижута. През 1981 година " Клогау " подари на кралицата кюлче уелско злато от една от двете си мини, от което да бъдат изработвани халките на бъдещите кралски булки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР