Когато приготвяме супи и се колебаем на коя супа каква

...
Когато приготвяме супи и се колебаем на коя супа каква
Коментари Харесай

Най-добрите подправки за супа

Когато подготвяме супи и се колебаем на коя чорба каква фалшификация да сложим, постоянно изпадаме в суматоха, с цел да не сбъркаме нещо. Най-общо казано няма късмет това да се случи в случай че сложите единствено сол и черен пипер на усет, само че в случай че разполагате и с други подправки, изключително в случай че са пресни, е добре да придадете спомагателен мирис на това, което приготвяте. Ето някои насоки по отношение на кои подправки на кои супи подхождат:

Към пилешката чорба нормално се прибавя магданоз и лимонен сок, само че те могат да бъдат сменени надлежно с чубрица или оцет. Ако разполагате пък с корени целина и пащърнак, можете умерено да ги нарежете на дребно и да ги пуснете още до момента в който пилето се вари.

Те пускат аромата си по време на варенето, за разлика от пресния магданоз и чубрицата, които е целесъобразно да слагате най-после. Всичко това важи и за супите от пуешко и заешко месо.

Ако приготвяте пилешка чорба по средиземноморска рецепта е допустимо да срещнете и подправки като риган, босилек и мащерка. Обикновено те се поставят малко преди да е подготвена супата и е за предпочитане да са пресни.

Към свинската чорба могат да бъдат добавени всички подправки, които нормално слагаме на пилешката чорба. Към нея също по този начин доста добре върви скилидка чесън, дафинов лист и стрита суха чушка, която по избор може да бъде и люта. Тук е моментът да се спомене, че дафиновият лист се поставя при започване на варенето на супата, а не в края, за разлика от множеството подправки.

Към агнешката чорба с изключение на обичайните подправки постоянно се прибавят и листни зеленчуци като спанак, лапад, коприва и други Повечето домакини подготвят агнешката чорба със застройка от яйца и кисело мляко.

Ако сте решили да си извършите ароматна рибена супа, имайте поради, че в множеството риболовен селца, локалните поданици поставят в нея и девесил.

 Бобена Супа

За фасул супа и супа от леща най-пасва да се добави джоджен.

Ако приготвяте чорба от бамя или зелен фасул, няма да сбъркате в случай че сложите цяла връзка ситно нарязан копър.

Към постните супи можете да методите с повече творчество, като даже на някои от тях пасва и кимион. Стандартният вид остава копър и магданоз. Не забравяйте, обаче, че когато готвите посни супи, е добре да прибавите и малко лой, най-добре масло или зехтин.

Телешкото варено се подправя обичайно с целина, черен пипер на зърна и магданоз.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР