Когато през юни 2013 г. тогавашният лидер на БСП Сергей

...
Когато през юни 2013 г. тогавашният лидер на БСП Сергей
Коментари Харесай

Вторият катарзис на Пеевски - усърдно лъскан от ПП-ДБ

Когато през юни 2013 година тогавашният водач на Българска социалистическа партия Сергей Станишев разгласи на конференция, че излъченият и оглавил ДАНС за един ден Делян Пеевски е претърпял " тежък личностен катарзис ", репортерите откровено се разсмяха. Социалните мрежи гърмяха, а по улиците на София ежедневно жители стачкуваха. Бунтът им беше против опита за обединение на дълбоката страна, чийто представител постоянно е бил Делян Пеевски, с формалната власт.

Днес, 10 години по-късно отново сме на същото място. Излъскването на облика на " съумелия млад мъж ", както тогава самичък се назова Пеевски още веднъж е в ход. Част от тези, които тогава стачкуваха против него, построиха слогани, цели акции и политически планове върху облика на неуспелия началник на ДАНС. Благодарение на поддръжката, която получиха за обещаваната смяна на мафиотизираната страна, през днешния ден те не просто са във властта, само че ръководят точно с Пеевски. Креативността им да обяснят подмяната на смяната не стигна доста по-далеч от тази на Станишев. В сряда някогашният министър и сегашен народен представител от ПП-ДБ Даниел Лорер заяви в телевизионния ефир, че Пеевски дружно с Движение за права и свободи са се трансформирали " за положително ".

Така Пеевски публично беше посочен като " положителното " в политическия пейзаж и от ПП-ДБ, откакто Ахмед Доган го назова феномен.

И тъй като обясненията на Станишев от 2013 и думите на Лорер от 2023 са на практика идентични, не е неприятно да си напомним какво стана след първия катарзис на депутата от Движение за права и свободи - в границите на няколко месеца той безусловно завладя страната, едрия бизнес и медиите. Политическите водачи на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, които му осигуриха тил за това - Сергей Станишев и Лютви Местан, постепенно, само че несъмнено изчезнаха от политическия ландшафт, откакто Пеевски ги смени с Бойко Борисов. Последният обаче беше най-малко по-хитър, с цел да не обявява очевидно колаборацията си със глобената за корупция по " Магнитски " фигура.
Реклама
Сега в ролята на Станишев и Местан са част от водачите на ПП-ДБ, които дават легитимност на Борисов и оправдание на Пеевски да живее в светлата част на политиката.
Свързани публикации Акула вегетарианец ли е Пеевски 24 ноември 2023, 10:00 Медийна сергия | #Кой предложи Калин Стоянов 23 ноември 2023, 15:30 Как ПП-ДБ не управляват личното си държавно управление 23 ноември 2023, 14:10 ГЕРБ, Движение за права и свободи и игри с кворума провалиха гласуването на вота на съмнение против кабинета 16 ноември 2023, 18:27
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР