. Когато през месец декември или в началото на 2023

...
. Когато през месец декември или в началото на 2023
Коментари Харесай

Polaris Dawn си партнира с IWC за изготвянето на четири уникални хронографа с благотворителна цел

.

Когато през месец декември или при започване на 2023 година галактически транспортен съд на СпейсЕкс “Крю Драгън ” излети на частната задача Polaris Dawn, за пръв път от епохата на “Джемини ” и “Аполо ” човек ще се отдели от най-ниските лимити на околоземна орбита и ще се отдалечи на разстояние 1 400 километра от Земята – невиждано от 60-те и 70-те години на предишния век! Тогава за пръв път в историята на космонавтиката ще бъде извършена галактическа разходка в такава висока орбита. Но за осъществяването на задачата си астронавтите ще имат потребност от часовници – ето за какво Polaris Dawn си партнира с IWC Schaffhausen, които изготвиха четири неповторими хронографа.

Касата на часовниците е от керамика, циферблатът е тъмно-син и декориран с безчет звезди, а задният похлупак е от исполин. Всеки един от четиримата астронавти ще получи часовника с името си, гравирано на капака.

След като “Крю Драгън ” се завърне на Земята, хронографите ще бъдат продадени на търг. Събраните средства ще се дарят за потребностите на Детската изследователска болница “Св. Юда ” в Мемфис.

Очаква се цялата задача да продължи към пет дни, считано от изстрелването до завръщането.

Инфо: IWC

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР