Когато през 2011 година Kia показаха своя GT Concept на

...
Когато през 2011 година Kia показаха своя GT Concept на
Коментари Харесай

Stinger: Най-бързата и мощна Kia

Когато през 2011 година Kia демонстрираха своя GT Concept на ревюто във Франкфурт, всички си помислиха: " Това ще се създава, но някой различен път ". Дизайнът бе на Питър Шрайер и Грегъри Гийом. Първият е индивидът, показал на Kia накъде да вървят във връзка с естетиката - посока, която се оказа вярна за компанията, и по която тя се движи от 2006-а насам, с цел да може през днешния ден да се надигнем очи в очи със Stinger и да кажем: " Tова е една хубава серийна Kia ".
Stinger е първият седан на марката, който идва със задно или задвижване на четирите колела. Предлага се с три мотора и наподобява брутално в алено. В CV-то му има три съществени характерности: състезателен седан, планиран във Франкфурт, създаден на " Нюрбургринг ". Ако аплайваше за поста " идната ни кола ", сигурно щеше да бъде в листата с утвърдени. Но за какво?

 Kia Stinger @@@

В американските филми булката постоянно би трябвало има нещо остаряло, нещо ново, нещо синьо и нещо назаем. Традиция, която може да се окаже използвана и в автомобилостроенето. Днес всеки нов модел има по нещо от остарелия, идва с някаква нова технология, взел е назаем по нещо от останалите представители на марката, а синьото - това към този момент е въпрос на усет. Шрайер е един от дизайнерите на поредност от забавни автомобилни типове като New Beetle, второто потомство Audi TT, на Golf 4 и Kia Soul. Той знае какви черти би трябвало да има една кола, с цел да бъде по едно и също време красива, съвсем практична и не прекомерно смела, с цел да може да въпреки всичко да се продава: има потребност от характерност, която да я кара да изпъква на пътя, и функционалност, която да не нарушава визията.

" Шасито на Stinger e направено от 55% усъвършенствана високоякостна стомана, а изключителната му неотстъпчивост способства за понижения звук, както и за лимитираните трептения и нискочестотни вибрации на каросерията ", изясняват от Kia. Всичко това е доста хубаво на думи, само че до момента в който не излезеш на софийските павета, гръбнакът ти не знае с какво си има работа. Затова взехме тестовата версия и се насочихме към центъра. Окачването е макферсон начело и многораменно откъм гърба, контролира се от водача и прави всичко допустимо да се приспособява към стила му на каране, взимайки под внимание изискванията на пътя. При по-висока скорост Stinger самичък втвърдява предните и омекотява задните си амортисьори, само че водачът може да каже какво избира и включително да влезе и настройката на твърдостта на кормилото.

Има коли, които събират погледите на хората по улиците, и това ти харесва, само че на последния ти прешлен просто не му пука и желае да се раздели допустимо най-скоро с това изтезание. За шанс, казусът със Stinger не е подобен. Красотата не е за сметка на удобството ти, кормилото не се усеща като откъслечен с гумите и легналите служители на реда не са наказването, което страната счита, че заслужаваш за това, че караш хубава кола.

Stinger се предлага с 3 мотора: един 2.0-литров 4-цилиндров бензинов с 255 кс и 353 Нм въртящ миг, който е единствено със задно задвижване; един 3.3-литров V6 бензинов с две турбини с 365 кс и 510 Нм, и един дизелов 2.2-литров с 200 кс, които са за задвижване на четирите колела. Всички те са свързани с 8-степенна автоматизирана скоростна кутия, която във версията с 2.2-литровия мотор, която тествахме, сменяше предавките много съответно. Освен това скоростният лост е извънредно комфортен и прелестен на досег, а студенината на алуминия към него те кара да се чувстваш някак специфичен и заслужил.

 Kia Stinger @@@

Най-хубавата линия на Stinger обаче, без да забравяме хубостта, е задвижването на четирите колела, което е извънредно потребно за тези 20-ина дни от годината, в които снегът изненадва всички и затрупва така и така скапаните ни пътища. За шанс в уикенда, в който Stinger беше с нас, заваля леко и успяхме да се убедим, че въобще не е наложително да се обричаш да живееш с тежък SUV, с цел да оцелееш и в по-високите квартали на София. AWD системата идва с Dynamic Torque Vectoring Control, който дава спомагателна мощ или спирачна мощ към обособените колела. Версията със задно пък употребява машинален диференциал с лимитирано превъртане за отмерено систематизиране на силата върху задните колела.

Цената стартира от 69 960 лева, а GT версията с V6 мотора е 115 500 лева За тези пари ще имате кола, която наподобява изцяло съответно до много по-луксозни свои съперници, която най-вероятно няма да изгуби фрапантно цената си след няколко години и всеки ден ще ви припомня, че в случай че не сте били на " Нюрбургринг ", значи не сте живели.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР