Когато повечето хора мислят за електрически автомобили, вероятно си представят

...
Когато повечето хора мислят за електрически автомобили, вероятно си представят
Коментари Харесай

Olympian Model 01 - ретроклас в света на електромобилите

Когато множеството хора мислят за електрически коли, евентуално си показват футуристично изглеждащи неща с табла, цялостни с бутони и екрани. Olympian Model 01 има доста друг метод, с типичен дизайн и минималистичен интериор. Произведен от основаната в Ню Йорк Olympian Motors, Model 01 е електрически седан с четири порти, за четирима пасажери и задвижване на задните колела, с каросерия от боен клас въглеродни нишки и исполин, сложена на Super Board " скейтборд шаси ", направено от китайската компания за електрическа подвижност U Power Tech.

Моторът на автомобила с мощ 310 к.с. (228 кВт) обезпечава 414 Нм въртящ миг, ускорявайки автомобила от 0 до 100 км/ч за декларираните 5,7 секунди. Съобщава се, че има оптималната скорост 257 км/ч. Ако приемем, че Model 01 не се кара в тези върхови стойности, едно зареждане на неговата 400В/82-квтч литиево-йонна батерия би трябвало да стигне за пробег от почти 491 км.

Интериорът на Model 01 несъмнено не е натоварен. Olympian Motors придвижва цялото чувство за типичен автомобил вътре, само че кабината на автомобила включва модерни „ устойчиви и отговорно създадени " материали като екзотична дървесина, стомана, кашмир и коприна. Това, което обаче го няма са многото бутони, превключватели или екрани.

Olympian декларира, че 80% от тях са сменени с композиция от HUD екран на предното стъкло и система за гласови команди, последната от които се употребява за ръководство на информационно-развлекателната система, отопление/климатик, контролиране на седалките, осветяване и други функционалности.

Функциите за сигурност включват до девет въздушни възглавници дружно с ламинирани стъкла във всички прозорци и покрива. Olympian Model 01 се предлага в над 50 цветови комбинации.

Olympian Motors към този момент приема възстановими депозити от $500 от евентуални купувачи в Съединени американски щати, Канада и Китай за в началото издание на Founders на Model 01, чиято обща цена ще бъде $80 000. Казват, че първите доставки на Founders Edition би трябвало да последват през май. Компанията приготвя и по-футуристично изглеждащо лимитирано издание на EV, наречено Model 84.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР