Когато посрещате гости на Нова година у дома, трябва да

...
Когато посрещате гости на Нова година у дома, трябва да
Коментари Харесай

Как да приготвим перфектните пържоли за Нова година

Когато посрещате посетители на Нова година вкъщи, би трябвало да ги нагостите добре. Един от наложителните детайли на трапезата са пържолите. Няма нищо по-добро от това новата година да стартира с вкусни и съвършено приготвени пържоли.

Мнозина залагат на свинското месо през новогодишната нощ. Приготвянето на съвършените свински пържоли е елементарно, не не се удава на всеки. За да станат нежни, наложително изискване е да бъдат авансово мариновани за няколко часа.

За да бъдат пържолите в действителност съвършени, то заложете на котлети с кокал. Той придава спомагателен усет на месото. Най-бързият метод за приготвянето им е на скара. Ако заложите на него, то не почиствайте мазнинките от месото. Те ще се стопят на скарата и ще му придадат апетитен привкус. Пекът се не повече от 4-5 минути от страна.

Месото не би трябвало да се соли авансово, защото солта го стяга. Поръсват се чак, откакто се изпекат. Ако предпочитате по-тънки пържоли, то преди да се слагат в маринатата, би трябвало да се начукат. След като се смъкват от нея, се оставят за 5 минути под похлупак.

Свински пържоли на скара

 Сурова пържола за нова година

Необходими артикули: 6 бр. свински котлета с кокал

За маринатата: 1/3 кафена чаша бяло вино, 1 ч.л. Дижонска горчица, 1/4 глава остарял лук, 1 скилидка чесън, 4 с.л. зехтин, 1/2 ч.л. чубрица, 1/2 ч.л. червен пипер, прясно надробен черен пипер

Начин на подготвяне: Продуктите за маринатата се смесват в купа. Лукът и чесънът се изстискват добре.

Котлетите се подреждат в тава и се поливат с маринатата. Оставят се за няколко часа. Леко се почистват от лука и чесъна. Изпичат се на мощно загрята скара или барбекю.

Пържолите се пекат по 4-5 минути от страна, в случай че не са начукани. Ако са авансово начукани, са им нужни по 3-4 минути от страна. Посоляват се и се прибират в съд с похлупак. Оставят се да починат 5 минути, с цел да пернат соковете и да останат сочни.

Към пържолите може да поднесете гарнитура от задушени картофи, зеленчуци и пиво, с което да посрещнете Новата година.

Тъй като не можем да съберем всички предписания в една публикация, особено за вас подготвихме няколко сбирки с подбрани предписания за Нова Година, от които можете да избирате сами:

- предястия и мезета за Нова Година

- съществени ястия за Нова Година

- меса и пържоли за Нова Година

- примерни предписания за Нова Година

- десерти за Нова Година

- празнични питки и погачи стъпка по стъпка

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР