Когато пътешестваме едва ли си даваме сметка, че местата, които

...
Когато пътешестваме едва ли си даваме сметка, че местата, които
Коментари Харесай

Места по света, застрашени от туристите

Когато пътешестваме надали си даваме сметка, че местата, които посещаваме, са както облагодетелствани от туризма, по този начин и са пострадали от него. Най-често поради замърсяване, съсипия, тапи, проблеми с инфраструктурата и даже естествена опасност за локалната флора и фауна, както и за цялостен район.

Туристите могат да създадат всекидневието доста по-трудно за локалните поданици в градовете по целия свят, написа Insider. Понякога в пиковия сезон, някои градове са посещавани от многочислени туристи, надхвърлящи неколкократно броя на локалните жителите. 

Не са редки случаите, в които някои туристи правят вандалско посягане над древни паметници, като да отчупват детайли за спомен или да изписват името си. Тогава надали ще ни изненада да научим, че локалните поданици постоянно са разочаровани от туристите, които посещават родните им градове. Дори тук-там те се подвигат на митинги против туризма.

Заради възникването на редица проблеми, свързани с напора от туристи, на някои места към този момент са въведени квоти за броя на хората, които могат да посещават даден град или селище на ден. 

Разгледайте в идната фотогалерия някои известни дестинации, които са пострадали от напора на туристи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР