Когато отсядате в хотел, давате ли бакшиши? 79% от гостите

...
Когато отсядате в хотел, давате ли бакшиши? 79% от гостите
Коментари Харесай

Защо бакшишът е важен: Хотелски правила, които всички знаят, но не спазват

Когато отсядате в хотел, давате ли бакшиши?

79% от гостите на хотели декларират, че личният състав би трябвало да получава бакшиши, демонстрира изследване на компанията за хотелски програмен продукт Canary Technologies.

Но чиновници на хотелите, взели участие в изследването, настояват, че единствено 30% от клиентите дават бакшиши.

Има едно първично пояснение за това разминаване: Хората не носят пари в брой.

Ако употребявате кредитната си карта в ресторант, сервитьорът ще ви връчи касова записка с ред " бакшиш ". Но когато да вземем за пример напускате хотела и осъзнаете, че нямате кеш, е по-вероятно да продължите напред и да се опитате да хванете полета си, в сравнение с да тичате до банката, изясняват в материал по тематиката от CNBC.

" Хората в действителност имат предпочитание да дават бакшиши. ", споделя Даян Готсман, специалист по етикет и притежател на Училище по протокол в Тексас. " Но има известно комплициране във връзка с етикета. ", добавя той.

Трябва да помислите за бакшишите, преди да се качите на самолета, споделя Готсман.

" Предвидете бакшиша като част от бюджета си за пътешестване. Когато отивате до банката, с цел да вземете пари в брой, уверете се, че получавате и дребни банкноти. " Ако пък носите по-големи банкноти, множеството чиновници на рецепцията и бармани (ако в хотела има бар) на драго сърце скапват пари.

Планирайте да дадете бакшиш от 3 до 5 $ дневно или, в случай че имате по-голям обслужващ личен състав, по $ на човек. Но не пресмятайте и не оставяйте огромен бакшиш най-после, поучава Готсман.

" Служителите работят на смени и са разнообразни всеки ден. Човекът, който ще видите през днешния ден, може да не е този, който ще ви обслужва на следващия ден. Оставяйте бакшиши всекидневно. "

За да покажете, че парите, които оставяте, в действителност са бакшиш, поставете ги на странична масичка в коридора или на леглото дружно с записка, в която е посочено за кого са предопределени. " В хотелските стаи постоянно има бележник и писалка ", добавя Готсман.

Приличният бакшиш за всяка чанта, която се носи до стаята ви е от 1 до 2 $. Ако имате единствено една или две чанти, оставете най-малко 5 $ бакшиш, поучава Готсман.

За паркиране на автомобила ви, сумата е по-висока и варира сред 2 и 5 $.

Ако хотелът не е добавил бакшиш към сметката ви, може да оставите подобен на личния състав в ресторанта, в случай че сте се хранили там, допълват специалистите.

Не е належащо да давате бакшиш на портиера, само че в случай че той ви повика такси, предложи ви чадър или ви помогне с багажа, помислете за непретенциозно заплащане от 2 до 5 $.

Когато се регистрирате в хотела, бъдете най-малкото учтиви и търпеливи. " Голяма част от хората над 40-годишна възраст, половината от нашите клиенти, влизат, застават на рецепцията си и нервно декламират семейството си ", споделя Шон Дасман, общоприет управител на хотел Agrarian в Калифорния.

Това надали ще ви помогне да установите положителни връзки с личния състав, изключително в случай че желаете да отправите специфична молба, като да вземем за пример да получите по-висок клас спално долни дрехи или да напуснете стаята си малко по-късно от разпоредбите на хотела.

Освен бакшиш, от личния състав на хотела чакат да оставите стаята в порядъчен ред, добавя Дасман. Това значи, че би трябвало да поставите боклука в кошчето за боклуци, да почистите минибара и да ревизирате дали не сте оставили нещо непотребно от движимостите си.

И запомнете – когато давате бакшиш, най-важното е отношението и положителното желание. Няма да отидете в пъкъла, в случай че сте с един $ по-малко от стандартите, споделят в умозаключение експертите.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР