Когато от време на време по медиите се появяват публикации

...
Когато от време на време по медиите се появяват публикации
Коментари Харесай

Ние сме програмирани от фармацевтичните корпорации да бъдем нация от наркозависими | Брус Липтън

Когато понякога по медиите се появяват изявления за чудни изцеления от смъртни заболявания благодарение на самовнушения, специфични диети, биоенергетика или други нетрадиционни способи, върху лицата на учените и лекарите нормално се появяват скептични усмивки.

Дори когато става дума за безспорни обстоятелства, доказани от модерни способи за проучвания, обичайна медицина се отвръща от тях или се пробва да изясни непредвиденото излекуване на болния с неточност в първичната диагноза.

Но американският генетик Брус Липтън твърди, че благодарение на същинската религия, на изключителната мощ на мисълта човек в действителност е кадърен да се отърве от всяка болест. И никаква мистичност няма в това: проучванията на Липтън посочили, че насоката на психическото влияние е способна да променя… генетичния код на организма.

1. Околната среда е по-важна от гените

След дългогодишни проучвания Брус Липтън е стигнал до ефектен извод -  закърнялата доктрина, че индивидът е съдбоносен от своята приемственост е изцяло неправилна. Гените не са нищо друго с изключение на една база данни. Информацията, която се извлича от човешкия геном, зависи от сигналите, които получава от клетките. Между другото, своите открития създателят е направил откакто изоставил обичайна лаборатория и се преместил на карибския бряг, където считал, че изискванията за проучвания са по-благоприятни. Неговите изследвания са ориентирани към изцяло ново направление на биологията – епигенетика, обясняваща по какъв начин околната среда въздейства на държанието на клетките без да променя генетичния им код.

„ От самото начало на Епохата на генетиката, ни е внушавано, че сме безсилни пред мощта на скритите в нас гени. Днес доста хора живеят в непрекъснат боязън, че един ден ще се разболеят от рак, също както родителите си, тъй като носят техните „ заболели “ гени. Милиони други пък имат вяра, че неприятното им здравословно положение не е резултат от умствени, физически, прочувствени или духовни аргументи, а от нарушени биохимични механизми на тялото им. Вашето дете е престанало да ви слуша? Днес лекарят вместо да се опита да разбере какво се случва с тялото, съзнанието и мозъка на детето, избира да му изпише хапчета за поправяне на „ химическия дисбаланс “. “

„ Сериозни генетични болести се срещат в по-малко от 2% от популацията на земята. По-голямата част от хората се раждат с гени, които им разрешават да живеят здрави и щастливи. Големите несгоди, които изтезават човечеството – диабет, сърдечно-съдови болести, рак, не са породени от „ неприятни гени “. “

2. Теорията на Гея против теорията на Медея

Всички живи организми на Земята (Гея) са свързани и могат да се самоорганизират и саморегулират. Сензационният блокбъстър „ Аватар “ е сниман по претекста на тъкмо тази научна догадка. Липтън се опълчва на теорията на Медея (древногръцка майка-героиня, която убива децата си). Той ни предизвестява за заплахата от войната, която водим с околната среда, в това число и с бактериите. Колкото и да унищожаваме микроорганизмите към нас, имунитета не се ускорява, а в противен случай. Това точно е повода децата, които порастват отвън градската среда, измежду животни, по-рядко да страдат от автоимунни болести.

„ Еволюцията се крие в съдействието сред групите, а не сред обособените човеци. “

3. Медикаментозната наркомания

„ Колкото и да се удивлявам на античната мъдрост на източната медицина, не ми се желае да атакувам западните лекари, които предписват солидни количества медикаменти, повишаващи смъртността при пациентите им. Медиците са хванати натясно сред разсъдъка и корпоративните интереси; те са пионки на голямата фармацевтична промишленост. Архаичното им здравно обучение, основаващо се на материалната Нютонова галактика, им пречи да лекуват. За жал, философията им остарява морално преди седемдесет и пет години, когато физиците публично одобряват квантовата механика и осъзнават, че вселената в действителност е построена от сила.

В първите години след довеждане докрай на университета същите тези доктори не престават да се образоват за фармацевтичните артикули от дистрибуторите на медикаменти, момчетата за всичко на корпоративната здравна промишленост. По създание тези хора, които нямат нищо общо със опазването на здравето и чиято съществена цел е да продадат продукта си, доставят лекарите с „ информация " за ефикасността на новите медикаменти. Фармацевтичните компании свободно оферират това „ образование ", с цел да убедят лекарите да пласират техните препарати. Очевидно е, че големите количества медикаменти, които се предписват, са в прорез с Хипократовата клетва, положена от всеки доктор, а точно: „ На първо място, да не пакостя на никому. " Ние сме програмирани от фармацевтичните корпорации да бъдем нация от наркозависими, тъпчещи се с предписани медикаменти. “

Разбира се, академичната просвета приела възгледите на Брус Липтън с неприязън. Но той траял проучванията си, в хода на които поредно доказвал, че без всевъзможни медикаменти е изцяло допустимо да се въздейства на генетичната система на организма.

Включително, несъмнено, благодарение на особено подбрана диета. Така за един от своите опити Липтън основал порода жълти мишки с вродени генетични недостатъци, обричащи потомството им на ненужно тегло и къс живот. След това благодарение на специфична диета той постигнал мишките да стартират да дават поколение, изцяло друго от родителите си – с нормалния цвят, слаби и живеещи толкоз, колкото и всички останали.

Научният свят траял да посреща отрицателно концепциите на Липтън, само че той траял опитите и потвърдил, че аналогично влияние върху гените може да се реализира и с помощта, да речем, на въздействието на мощен екстрасенс или по пътя на избрани физически извършения.

И въпреки всичко за основното влияние, способно да трансформира положението на нашето здраве, Липтън счита точно силата на мисълта, това, което се случва не към, а вътре в нас.

„ В това също няма нищо ново. Отдавна е известно, че двама души могат да имат идентична генетична предразположеност към рак, само че при единия заболяването да се прояви, а при другия – не. Защо? Защото са живели друго – единият по-често изпитвал стресове от втория, имали са разнообразни самокритика и самоусещане, пораждащи надлежно и друг ход на мислите. ”

4. Ноцебо: Силата на отрицателното мислене

„ Макар че доста от медиците знаят за плацебо резултата, малко от тях взимат поради доказателствата за лечебната му мощ. Ако позитивното мислене може да ви извади от депресията и да излекува болно коляно, представете си какво може да стори с живота ви отрицателното мислене. Когато съзнанието - посредством позитивната си настройка - усъвършенства здравословното ви положение, това се назовава плацебо резултат. И назад, когато същото това схващане е ангажирано с отрицателни мисли, които могат да навредят на здравето ви, това се назовава ноцебо резултат.

В медицината ноцебо резултатът може да бъде също толкоз мощен както и плацебо резултатът: факт, който би трябвало да имате поради постоянно когато влизате в лекарски кабинет. С думите и държанието си лекарите могат да внушат обезкуражаващи послания на пациентите си, което, уверен съм, е изцяло неприемливо. Албърт Мейсън да вземем за пример счита, че неспособността му да вдъхва оптимизъм на пациентите си, спъва работата му със страдащите от ихтиоза. Друг образец е скритата мощ на изказванието: „ Имате шест месеца живот. " Ако изберете да вярвате на думите на лекаря си, малко евентуално е да съумеете да удължите този период. “

Фрагменти от книгата: „ Биология на убежденията “, Брус Липтън
Други източници: megavselena.bg

Снимки: brucelipton.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР