Когато обуеш чужди обувки, първо трябва да видиш дали можеш

...
Когато обуеш чужди обувки, първо трябва да видиш дали можеш
Коментари Харесай

Иван Иванов, БСП: Стратегическият план за земеделието може да не стартира, защото служебната власт не прави нищо

„ Когато обуеш непознати обувки, първо би трябвало да видиш дали можеш да вървиш с тях и по-късно да продължиш. Явор Гечев беше зам.-министър в предходните служебни кабинети. На 14-и декември този, който ми съобщи властта ми сподели: “Ами вижте, господин Иванов, ние тук не сме подготвени и малко би трябвало да се напънем “. За два месеца ние успяхме да го създадем и да внесем стратегически проект с 60% национално съфинансиране, това е невиждано, преди беше 15% “, съобщи определеният за депутат от Българска социалистическа партия и някогашен министър на земеделието Иван Иванов в ефира на БТВ и добави още едно тяхно достижение - внасянето на оперативната стратегия “Морско дело и риболовство “. Така той отговори на обвиняванията от служебната власт, че тактиката за земеделието е закъсняла.
„ Предходното управление, което и в този момент е управление на Министерство на земеделието, сътвори едни интервенции, които Европейска комисия сега ни удря доста грубо, ние нямахме физическото време да променим този безпорядък “, съобщи още Иванов и зададе въпрос към служебния министър-председател: “Какви ограничения са взели, с цел да се обезпечи нова краткотрайна рамка за идната година за подкрепяне на земеделските производители? Ние дадохме над 1 милиарда лв. в допълнение над всичко. Няма по какъв начин да си замълча, когато се опитваш да прехвърлиш некомпетентността на различен, а ти си сътворил хаоса в един бранш и в този момент се оправдаваш. “
Социалистът изрази терзания, че от 1-ви януари 2023 година проектът може да не тръгне, тъй като я няма системата за мониторинг на площите. „ 7 месеца тези хора не бяха работили, не бяха създали нищо. Ние го стартирахме, а какво се прави в този момент - аз мисля, че нищо “, сподели още той.
„ Когато приказваме за сформиране на кабинет, преди всичко би трябвало да си дадем равносметка какво ще последва от всяко едно деяние на политическите партии. Силно се надявам в последна сметка да надделее здравият разсъдък, защото ни чака тежка зима “, разяснява социалистът. По думите му Българска социалистическа партия е безапелационна в своята позиция, че няма да поддържа кабинет с мандата на ГЕРБ Движение за права и свободи и “Възраждане “. „ Има и други благоприятни условия, рулетката не е извъртяна. Ние имаме готовността да работим с всички политически партии, с които сме работили до момента, не изключваме и “Български напредък “, сподели още той и изрази вяра, че ще бъде формирано постоянно държавно управление, в противоположен случай потърпевшите ще бъдат българските жители.
В предаването “Лице в лице “ Иванов напомни, че левицата има решение на Национален съвет, а и на Конгрес преди този момент, че с ГЕРБ няма да вземат участие в едно държавно управление. „ Подобни политики, които 12 години се постановяваха в българската държавност, доведоха страната до това състояние. Няма по какъв начин да станем съучастници в реализирането на политики, знак на корупцията “, безапелационен е социалистът и добави, че в този момент топката е в тях и би трябвало да премислят оттук-нататък по какъв начин ще се развиват като партия.
„ Не за първи път предлагаме претендент за ръководител на Народното събрание “, съобщи Иван Иванов и продължи: „ Г-н Вигенин е задоволително квалифициран. Утре ще стане ясно какви са настроенията в обособените парламентарни групи, кой каква поддръжка ще даде и дали има подмолни сделки, подписани сред провеждането на изборите и свикването на Народно събрание “, изясни той.
Иванов изясни, че срещата сред партиите в Народното събрание по самодейност на Българска социалистическа партия е била по политики, които би трябвало да се осъществят незабавно в интерес на българските жители. „ Всички се консолидираха, че би трябвало да продължат обществените заплащания, заложени в бюджета за 2022 да бъдат и в бюджета за 2023 година, обезщетения за бизнеса, за стопанската система, за българските жители. Ние предлагаме таван на цените, преизчисление на пенсиите, нарастване на минимална работна заплата “, уточни социалистът.
По думите на Иванов предходното ръководство е било съборено, тъй като доста съществено е пропукало корупционния модел, граден 12 години. „ Именно това обединяване ГЕРБ-ДПС- “Възраждане “- “Има подобен народ “ събориха кабинета и доведоха страната до тази обърканост, тъй като стопираха паричните потоци. Видяхме, че пари има за всичко - и за пенсии, и за земеделци, и за нарастване на заплатите, и за обществени плащани. Когато спреш кранчето за кражбите, тогава нещата потеглят “, разяснява социалистът.>  >

 
 
 
 >

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР