Когато някой стопанин си вземе за първи път куче за

...
Когато някой стопанин си вземе за първи път куче за
Коментари Харесай

Хранене на австралийска овчарка

Когато някой собственик си вземе за първи път куче за домакински любим, първата грижа, за която се сеща, е храната му. Кучетата са измежду домашните любимци, които основават минимум проблеми от това естество, само че постоянно има какво да се научи и помни по този въпрос.

Какво би трябвало да знаем за австралийската овчарка по отношение на нейната хранителна диета?

Храни за австралийска овчарка

Добрата вест е, че храненето на това куче е напълно просто. Поради това грижата по храната е един от най-лесните аспекти в развъждането му.

Австралийците не са придирчиви във връзка с храна, при тях го няма казуса на доста породи със склонността към затлъстяване, тъй като са доста преносими, енергични и няма по какъв начин да натрупат тлъстини.

За австралийската овчарка е доста подобаваща готовата фабрично създадена храна. Тя съдържа нужните съставки, осигуряващи уравновесено хранене на кучето. Гранулите, както и консервираната храна могат да се дават както на възрастното животно, по този начин и на дребното кученце.

При дребните развъдчиците предлагат да се дават към 3 чашки храна всеки ден, разграничени на 3 или 4 приема. Собственикът би трябвало да се увери, че гранулите имат високо наличие на протеини, доста нужни за дейното всекидневие на животното.

Възрастните животни се нуждаят от 280 до 320 грама храна на ден според от степента на интензивност на всеки субект.

 Хранене на австралийска овчарка

Все отново някои притежатели държат да подготвят сами вкъщи храната на своя питомец. При начинаещи стопани би трябвало да им се обърне внимание на заплахата от минус или остатък на хранителни субстанции при липса на добра информираност за потребностите на породата.

Съвет на опитни гледачи е да се дава постоянно мляко на австралийската овчарка в началните месеци на растежа, тъй като то дава нужните хранителни субстанции. Иначе диетата би трябвало да съдържа доста протеини, обезпечени от постно месо като пилешко, телешко, агнешко, заешко, които би трябвало да участват в менюто всеки ден. Балансираната диета за австралийска овчарка се основава от съществуването на риба, зърнени храни, яйца, зеленчуци, подобаващи плодове, включвани 2-3 пъти в седмицата в храненето.

Към естествената храна наложително се прибавят витамини и минерали в дози, разисквани с ветеринарния експерт, който се грижи за здравето на домашния любим.

Като пламенно и интензивно животно, австралийската овчарка има потребност от прясна вода през цялото денонощие и достъпът до нея би трябвало да бъде непрестанен.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР