Когато някой разбие сърцето ни, може и да ни се

...
Когато някой разбие сърцето ни, може и да ни се
Коментари Харесай

Историите зад някои от най-известните песни за раздяла

Когато някой разбие сърцето ни, може и да ни се прииска да излеем тъгата си като изпеем някоя тъжна ария в караоке бара. Знаменитостите постоянно вършат нещо сходно, само че с тази разлика, че по-скоро основават песни, които по-късно ние пеем.

Ето кои са 10 от най-известните песни за разлъка и какво стои зад основаването им.

" Someone Like You " - Адел

Смята се, че тази ария е за връзката на певицата с фотографа Алекс Стърок, въпреки и нито един от двамата да не е удостоверява, че това е по този начин. През 2011 година обаче, когато извършва песента на сцената на Royal Albert Hall, Адел признава, че има уязвимост към някогашния си и в този момент към този момент си спомня времето, прекарано с него, по доста благ метод.

" Човекът, за който става дума, промени живота ми и бяхме толкоз влюбени и се забавлявахме толкоз доста. Колкото и горчиво да свърши... аз му прощавам ", споделя Адел.

" I Will Always Love You " - Доли Партън

Доли Партън написа песента през 1973 година, с цел да се сбогува с Портър Уагонър - неин дълготраен сътрудник и наставник. По това време той напуща групата им в гонене на солова кариера. Кънтри баладата става безспорен шлагер и ария номер едно в Billboard Hot Country Songs.

Години по-късно Елвис Пресли чува песента и желае да направи собствен запис, само че Партън не може да се съгласи с изискванията, препоръчани от неговия екип. Това би означавало певицата да се откаже от всички или най-малко от половината си права, с цел да може Пресли да запише " I Will Always Love You " - договорка, която тя просто отхвърля да подписа. " Казах си: " Не мога да направя това. Тази ария към този момент е шлагер за мен ", разкрива Доли Партън.

След време обаче се появява версията на Уитни Хюстън, която е включена в саундтрака на кино лентата " Бодигард ". Нейната интерпретация на парчето като прочувствена балада става голям шлагер и прекарва седмици подред на върха на Billboard Hot 100. Въпреки обаче че версията на Уитни Хюстън е по-разпознаваема, оригиналът постоянно ще си остане в осъществяване на Доли Партън.

" Survivor " - Destiny`s Child

Групата Destiny`s Child нееднократно е сменяла членовете си, измежду които е била и Бионсе. В един миг татко ѝ става част в управлението, което обаче изиграва неприятна смешка на Бионсе, защото той е съден поради това, че е фаворитизирал членове на групата.

След като Destiny`s Child в последна сметка остават трио, Бионсе взема решение да запишат парчето " Survivor ". Самата тя споделя, че в Destiny`s Child е било като в риалитито Survivor, където са се опитвали да видят кой член на групата ще се окаже финален " на острова ", кой ще бъде отритнат. " Беше смешка ", споделя Бионсе пред MTV.

" Flowers " - Майли Сайръс

Песента може и да е едвам от началото на тази година, само че към този момент е една от най-популярните освен на Майли Сайръс, само че е и измежду най-популярните, отдадени на раздяла изобщо. Феновете са уверени, че " Flowers " е написана за Лиъм Хемсуърт, който подава молба за бракоразвод от Сайръс през 2019 година след дълги години на срещи, само че едвам осем месеца брак. В текста на парчето даже има и отпратка към дома на двойката в Малибу, който те губят в пожарите през 2018 година

" Forever and Always " - Тайлър Суифт

Тайлър Суифт е известна с любовните си песни, като при започване на кариерата си тя е доста по-открита по отношение на вдъхновението си. Преди издаването на втория си студиен албум Fearless певицата гостува в предаването на Елън Дедженеръс, с цел да го популяризира. Тогава Тейлър таман се е разделила с Джо Джонас, а когато водещата я пита за връзката им, тя е изненадващо откровена.

" Този човек към този момент не е в живота ми, за жалост ", споделя певицата. Тя разкрива още, че малко преди да приключи албума си е записала парчето " Forever and Always ", тъкмо в миг, когато връзките ѝ с Джо Джонас са тръгвали надолу.

" Pray You Catch Me " - Бионсе

Тази ария е част от албума Lemonade на Бионсе, който почитателите ѝ допускат, че ще бъде цялостен с бързи клубни шлагери, имайки поради, че водещият сингъл е " Formation ". Това, което никой тогава не чака обаче, е, че певицата ще е по-откровена от всякога с новия си албум и ще разкрие за сложен миг от връзката си с Джей Зи.

Въпреки че никой от двамата по този начин и не споделя в детайли какво тъкмо се е случило посред им, рапърът признава, че е изневерил на Бионсе и че нейният албум Lemonade, както и неговият 4:44 са един тип излекуване от следствията на неговата невярност. Lemonade включва песни като " Hold Up " и " Pray You Catch Me ", които показват усеща като болежка, гняв, изменничество, яд и в последна сметка амнистия.

" Cry Me a River " - Джъстин Тимбърлейк

Във видеото към песента взе участие двойничка на Бритни Спиърс - безусловно категоричен ход, който издава, че парчето е отдадено точно на раздялата на изпълнителя с поп певицата. Въпреки че Джъстин Тимбърлейк в никакъв случай не е признавал, че е написал шлагера за Бритни, самата тя е казвала, че му е дала зелена светлина да употребява двойничката ѝ, без да знае подтекста на песента.

" Имах силата да кажа " не " на видеото, само че не го направих ", споделя Спиърс тогава. По-късно обаче разкрива, че в случай че е знаела защо е видеото, не би се съгласила то да се появи. Тимбърлейк пък години по-късно се извинява, че е употребявал раздялата им, с цел да продължи кариерата си, написа People.

" Still Feel Like Your Man " - Джон Мейър

Кейти Пери не просто написа балади за разлъка, само че е и самият подстрекател на такива. През 2017 година се твърди, че Джон Майер е написал " Still Feel Like Your Man " точно за певицата, която е негова някогашна другарка. Двамата са дружно от 2012 до 2015 година Пред The New York Times Джон Мейър удостоверява, че парчето е отдадено навръх Кейти Пери.

" BZRP Music Session 53 " - Шакира

Шакира и Жерар Пике се разделят през юни 2022 година, като певицата даже възпява изневярата на футболиста. През януари Шакира пусна " BZRP Music Session 53 " - ария, цялостна с препратки към отминалата им връзка. В припева, повтарян няколко пъти в песента, Шакира пее: " Аз съм прекомерно добра за теб и по тази причина си с някой тъкмо като теб ".

" Perfect Illusion " - Лейди Гага

Любовта на Лейди Гага и Тейлър Кини е впечатляваща - толкоз, колкото и солидният годежен пръстен във формата на сърце, който той ѝ подарява. Двамата стартират да се срещат през 2011 година, а четири години по-късно се сгодяват. През 2016 година обаче изненадващо се разделят.

Това се случва малко преди певицата да стартира да снима кино лентата " Роди се звезда ". Смята се, че песента " Perfect Illusion " е отдадена на някогашния ѝ избраник. Пред E! News Лейди Гага споделя: " Моята музика в моя албум, както и всичките ми албуми, е въодушевена от моя персонален живот и в този - повече от други. Казвала съм го и преди - обичам Тейлър толкоз доста и той е най-хубавият ми другар. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР