Когато Nokia избра задушаващите прегръдки на Microsoft, новият собственик HMD

...
Когато Nokia избра задушаващите прегръдки на Microsoft, новият собственик HMD
Коментари Харесай

Бета-версията на Android Oreo е достъпна за Nokia 8 и се подготвя за Nokia 3, 5, 6

Когато Nokia избра задушаващите обятия на Microsoft, новият притежател HMD Global даде обещание бързо стартиране на актуализациите за своите устройства, в това число и огромните. Подобни обещания се раздават от доста разработчици, само че малко от тях ги съблюдават. През времето на съществуването на фамилията Nokia смарт телефони, излезе единствено един огромен ъпдейт за мобилната операционна система на Гугъл — Android 8.0 Oreo.

Nokia разгласи стартирането на програмата Beta Labs, в границите на която притежателите на Nokia 8 ( виж ревюто ) могат да конфигурират предварителната версия на Android Oreo — кой какъв брой бърза с обновяването на устройството си, дано самичък да реши. Тъй като става дума за бета-приложение, не се дават никакви гаранции от производителя: който желае да конфигурира нестабилния фърмуер и по-късно да се изправя с вероятните последствия, дано го направи.

Така или другояче, процедурата е елементарна. Ще би трябвало да се регистрирате на формалния уебсайт и да съобщите IMEI-номера на телефона си. След това, потребителя получава опция да изтегли бета-версията на Oreo, актуализирайки апарата си по въздуха, т.е. за фърмуера не е необходим кабел. Въпреки това, стартирането на процеса по инсталацията ще би трябвало да го извършите от настройките на Android.

И макар, че флагманът Nokia 8 излезе по-късно от останалите, производителя не не помни и за по-простите си модели: заинтригуваните притежатели на Nokia 3, 5 и 6 също могат да вземат участие в програмата Beta Labs, макар че точното време не се оповестява. Между другото, казусът с Nokia 3 е много характерен, защото този уред към момента работи под ръководството на Android 7.0, до момента в който Nokia 5 и 6 получиха Android 7.1.1. От HMD споделят, че казуса е в неналичието на съвместима версия на Android 7.1.1 с потребления процесор на MediaTek. Така, че Nokia 3 може да скочи незабавно до Android 8.0.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР