Когато ни предстои натоварен ден, сигурно лесно бихме пренебрегнали закуската.

...
Когато ни предстои натоварен ден, сигурно лесно бихме пренебрегнали закуската.
Коментари Харесай

Какво да закусваме, за да живеем по-дълго?

Когато ни следва претрупан ден, несъмнено елементарно бихме пренебрегнали закуската. Но в случай че пропускането на утринното хранене се трансформира в табиет, в действителност започваме да си вредим повече, в сравнение с евентуално си даваме сметка.

Не е инцидентна приказката, че закуската е най-важното хранене за деня. И това предписание важи с цялостна мощ в общностите по света, които се славят с дългоденствие.

Едва ли някой не е чувал, че закуската е основна, тъй като дава на тялото ни силата, нужна за един динамичен и работлив ден. Всъщност обаче има и други, много основателни аргументи, поради които да не излизаме от у дома сутринта без да сме хапнали.

Закуска за дългоденствие

Ако се стремим към пълностоен и многогодишен живот, закуската всеки ден е наложителна. Експертът Дан Бютнер акцентира, че дълголетниците изяждат закуската си сами, обяда споделят с другар, а вечерята дават на врага, както е известно да се споделя по нашите ширини. Това значи, че най-обилното им хранене е заран, а по-късно последователно понижават количеството денем.

Експертът поучава още да заобикаляме тестените и захарните произведения, изключително на закуска.

По думите му дълголетниците стартират деня си с храни като плодове, овесени ядки, зеленчуци, ориз и даже фасул. Самият Дан Бютнер споделя, че поради това е почнал да закуска яхния със зеленчуци и фасул. И твърди, че откогато го прави, се усеща ужасно.

Закуска за добър сън

Ако нормално пропущаме закуската и видим, че настроението или сънят ни не се утежняват, е много евентуално да има връзка сред двете.

Миналогодишно проучване демонстрира, че когато не се храним заран, сме по-податливи на депресивни положения, които и ни пречат да спим добре.

Според друго проучване пък постоянното закусване е обвързвано с по-качествен сън, по-добро въодушевление и фокус денем, пише CNBC.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР