Когато мисля за живота си, виждам, че е като история

...
Когато мисля за живота си, виждам, че е като история
Коментари Харесай

Как слабото момиченце „малката пръчка“ стана суперзвездата София Лорен

" Когато мисля за живота си, виждам, че е като история от приказките: имало едно време едно оскъдно момиченце, една млада жена, една актриса. Имало в миналото един горчив и в същото време прелестен живот. Всичко си струваше ", споделя в книгата си " Вчера, през днешния ден, на следващия ден. Моят живот " киноиконата София Лорен.


 
София Лорен, чиято същинска фамилия е Шиколоне , се ражда на 20 септември 1934 година в болница за небогати в Рим . Тя е противозаконна щерка на провинциална актриса и артист от пътуваща театрална натрупа. През детството си в селото Поцуоли , където живеят баба ѝ и дядо ѝ, постоянно гладува. Момичето е толкоз едва, че съучениците ѝ я назовават " дребната пръчка ". На 14 години обаче, сякаш за една нощ, се разхубавява и от нежно дете се трансформира в красива и изкусителна жена.

 
Виждайки това, майка ѝ я завежда в Рим и тя стартира да работи като манекенка и да взе участие в състезания за хубост. След като печели няколко състезанието за хубост, София попада в света на киното, където получава няколко дребни функции под псевдонима София Ладзаро .
If a young Sophia Loren isn't enough, maybe a few Oscars will convince you to watch this film:
— SnagFilms (@SnagFilms) София става Лорен през 1952 година по време на фотосите на " Африка под моретата ", откакто е наречена по този начин от продуцента на кино лентата. Това е и същинският старт на кариерата ѝ.
 
Следват поредност от филми  с Парамаунт Пикчърс , които трансформират София в интернационална звезда. През 1957 година актрисата се снима в " Гордостта и пристрастеността ", в който си партнира с Кари Грант и Франк Синатра .
CINE?MA:

Candid portrait of Cary Grant, Carlo Ponti and Sophia Loren.
— Noirish Project (@NoirishProject) В това време София Лорен е забъркана в любовен триъгълник, като по едно и също време Грант и италианският кино продуцент Карло Понти , бъдещият брачен партньор на Лорен, декларират любовта си към нея. Тя избира Понти , който е два пъти по-възрастен от нея.
 София Лорен със брачна половинка си Карло Понти през 1962 година София Лорен със брачна половинка си Карло Понти през 1962 годинаGulliver/Getty Images-->
Бракът им обаче остава един от дребното сполучливи измежду връзките на звездите. София и Карло са щастливо женени над 50 години до неговата гибел през 2007 година.
 
Актрисата е доста привързана към двамата си сина - Карло и Едоардо . Единият е надарен диригент, а другият - режисьор.
A mother's love is unconditional. Sophia Loren and her sons Edoardo and Carlo at the Festival del Sole.
— Ann Proud (@aproud231) София Лорен се е снимала в над 100 продукции, като основава целия набор функции - от бедна госпожица до коронована персона и жена-вамп.
 
Сред най-популярните ѝ филми са " Милионерката ", " Графинята от Хонконг ", " Брак по италиански ", " Слънчогледи ", " Един необикновен ден ",  " Прет-а-порте ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР