Когато Мерлин Шепърд е заклана безмилостно в дома си, нейният

...
Когато Мерлин Шепърд е заклана безмилостно в дома си, нейният
Коментари Харесай

Сам Шепърд и присъдата, която опорочи живота му

Когато Мерлин Шепърд е заклана безмилостно в дома си, нейният брачен партньор доктор Сам Шепърд спи на долния етаж. Трагедията и до през днешния ден повдига въпроси по отношение на неговото присъединяване в убийството. Получава доживотна присъда, само че след дълъг престой е освободен, като остава с още едно нестихващо стълкновение – заставен е да се бори със подозренията на обществото за положителното си име. Сам Шепърд е от тези хора, които основават усещане в близките, че могат да създадат всичко.

Съучениците му виждат капацитета и бъдещата блестяща кариера. Семейството му е положително и заможно, той е учтив, хубав и атлетичен юноша с обаятелен разсъдък. Много скоро в този сексапил попада и Мерлин. Двойката се събира още в гимназията и след дипломирането на Шепърд следва и брак през 1945 година Сам продължава образованието си, с цел да получи докторска степен по остеопатия. С толкоз знания не е мъчно да си откри и работа в една от влиятелните лечебни заведения в Лос Анджелис.

В семейство Шепърд има още 3-ма лекаря – бащата Ричард и двамата му по-големи братя също Ричард и Стивън работят като лекари. Те са създали фамилна болница в Охайо и доста скоро убеждават и Сам да се завърне и да стартира работа при тях. През лятото на 1951 година се мести в родния си град със брачната половинка си и 4-годишният им наследник. Ричърд Шепърд е благополучен от завръщането и дава заем на сина си за първото му жилище. Парите са задоволителни за закупуването на жилище междинен клас в едно от предградията на Кливланд. Мерлин в това време стартира да се любува на домакинския живот като гледа детето, прави домакинска работа, оказва помощ в библейските класове и постоянно върви на черква. Животът на американската фантазия постепенно и несъмнено стартира да се оформя добре.

Съседите виждат една типична сполучлива двойка, която прекарва свободното си време в игра на голф, каране на водни ски, неделно барбекю, среща с другари и други приятни занимания от живота. Външният взор и усмивките постоянно прикриват проблемите, които мнозина не могат да виждат. Сам не е ангел и постоянно изневерява на своята партньорка. Една от медицинските сестри в болничното заведение стартира да мъти водата, само че макар компликациите, нито един от двамата не желае да подава бракоразвод.

И двамата имат вяра, че могат да решат трудноститие и да продължат напред. И до момента в който работят в тази посока, нещастието дебне зад ъгъла. На 29 юли 1954 година Сам Шепърд е задържан за убийството на своята брачна половинка. На 21 декември 1954 година е приет за отговорен за ликвидиране втора степен и изпратен с доживотна присъда. Докато е зад решетките, неговата майка се самоубива през 1955 година Само две седмици по-късно и татко му умира от язва.

Останали сами, братята Шепард наемат юриста Ф. Лии Бейли, който би трябвало да води обжалването на присъдата. На 16 юли 1964 година арбитър Вайнмън освобождава Сам заради регистрирани 5 нарушавания на констуцията по време на обвиняването. По-късно декларира пред медиите, че предното дело е насмешка с американската правораздаваща система. Два дни, откакто излиза от пандиза се дами за германка на име Ариане Тебенйоханс, с която стартира коресподенция от пандиза.

През 1965 година в съда се подава тъжба за възобновяване на присъдата, а на идната година се води ново дело, като този път се следи за спазването на всички конституционни права на обвинения. След 16 дни събиране на показания, съдията афишира Шепард за свободен. Бившият доктор възвръща своята процедура, само че към този момент е отворил вратата за пороци като алкохола. Малко по-късно губи лиценза си заради лекарска неточност предизвиква гибелта на пациент.

През 1968 година се развежда с Ариане, която оповестява, че е откраднал пари от нея и я заплашвал. Животът му продължава с опит в професионалната битка. За малко време се пробва да сътвори специфична хватка, която би трябвало да обезврежда съперника. През 1969 година се дами за дъщерята на един от мениджърите си. На 6 април 1970 година умира от цироза в резултат на несъразмерната приложимост на алкохол. Синът му и до през днешния ден се пробва да почисти името му. Ричард Еберлинг се появява измежду обвинените.

Той работил като чистач на прозорци и към този момент е бил в пандиза по съмнение за друго ликвидиране. С помощта на съвременни днк експертизи синът за повторно повдига дело против градския съд и за повторно настояването му се отхвърля. До този миг няма никакви доказателства. През 1963 година и надлежно 1993 година се ражда филмът „ Беглецът “ с Харисън Форд и Томи Лий Джонс. Макар и до този миг да се отхвърля връзката сред този случай и филмите, приликите са в действителност убийствени.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР