Когато Кортни Холингсуърт започва да ползва приложението Strava идеята ѝ

...
Когато Кортни Холингсуърт започва да ползва приложението Strava идеята ѝ
Коментари Харесай

Strava, Duolingo, Yelp: Любовта дебне от всяко приложение

Когато Кортни Холингсуърт стартира да употребява приложението Strava концепцията ѝ е да наблюдава спортните си достижения и може би понякога да написа по някоя хвалба на трениращ сътрудник.

Случва се обаче и нещо друго. Преди към две години посредством това приложение тя се среща с Питър Кшивош, любител-спортист и бегач като нея. Той разяснява постовете ѝ съвсем всеки ден. Започват да си приказват, а през 2021 година се виждат по време на едно съревнование. Няколко месеца по-късно те са двойка и живеят дружно. По подигравка на ориста Кортни към този момент работи за приложението, което ги е срещнало.

Strava не единственият артикул, основан с друга цел, който обаче събира и двойки.

Всъщност обичайните приложения за запознанства към този момент не са чак толкоз на ниска цена наслаждение, написа The Wall Street Journal. Напротив, абонаментът за тях е по-скъп от този за Netflix да вземем за пример. Отчетите на компаниите-собственици на приложения за запознанства сочат, че все по-малко хора се съгласяват да се абонират за тях.

Кортни е тъкмо подобен образец. Тя споделя, че постоянно е била неуверена във връзка с тези артикули. При спортните приложения обстановката е друга – те събират необятен набор от хора с разнообразни ползи и диалогът може да стартира със напълно неромантични планове. Освен това на опит за интимно доближаване се гледа като на нещо необичайно. Но пък от време на време хората намират сродните си души.

22-годишният софтуерен инженер Гейб Вордик съзнателно заобикаля приложенията за запознанства. Казва, че желае да разчита на старомодния метод за срещи с хора – заведения, купони, общи познати. Той спортува и прекарва огромна част от свободното си време карайки колело, в преходи или пък тичайки. И употребява Strava. В началото на годината приложението му предлага да се свърже с момиче, което познава от университета. Така той схваща, че тя обича да кара кънки на лед. Пише ѝ, че живее в Бостън и би се радвал да се научи да кара. В последна сметка двамата излизат в продължение на шест месеца. Както доста други консуматори Вордик не е почнал да употребява Strava за намиране на съкровен сътрудник, само че действителността го кара да гледа на приложението като на още един метод за запознанства.

Роб Циесеилски желае да учи испански. Той е на 43 години, работи в компания за образуване на събития. За да напредне в испанския, стартира да употребява приложението Duolingo. 38-годишната Аманда Лопес пък се пробва да научи мандарин и изтегля същия артикул.

Duolingo има алтернатива, с която потребителите могат да се свързват посредством Фейсбук. Освен това има и ранглиста на учещите с най-високи резултати. След като Аманда се появява на едно от челните места Роб стартира да я поздравява за достиженията ѝ. Тя пък го намира във Фейсбук. Двамата стартират дейна връзка, която прераства в дълги часове видеочатове, защото той е във Вашингтон, а тя – във Филипините. През юни 2022 година се срещат онлайн, а месец по-късно се женят. Сега Лопес чака виза, с цел да се реалокира в Съединени американски щати. А брачният партньор ѝ споделя:

„ Скоро хората ще стартират да се намират един различен във всяко приложение “.

Общият интерес към храната събира през 2012 година Тери Ръсел и Мел Чионг. И двамата имат по един бракоразвод зад тила си и употребяват приложението Yelp, в което се разгласяват рецензии за заведения за хранене и могат да се вършат резервации.

Платформата разрешава реакции на непознати рецензии. Мел разяснява нещо написано от Тери и по този начин диалогът стартира. Двамата откриват, че вървят в едни и същи заведения за хранене и фитнес зала в Калифорния, само че в разнообразни часове. Започват да се срещат, а през 2018 година се женят.

„ Никога не съм считала, че посредством това приложение мога да намеря любовта “, споделя Тери. Съпругът ѝ е внимателен и поучава, че в Yelp не трябва да се търси обич. Но пък споделя:

„ Ако сред двама души има връзка, нещата се случат, платформата е без значение “.

Letterboxd е приложение за кино рецензии. В него има богата сбирка от мнения. През 2020 година, когато в Мелбърн е натрапен непоколебим локдаун поради Covid-19, 23-годишният тогава Дигби Хътън написа критика за тайвански филм. По това време Меган живее в Малайзия, попада на написаното от него и го харесва. Хътън ревизира профила ѝ в приложението, впечатлява се от нейните рецензии и стартира да я следва.

Макар че живее в Малайзия, Меган също е от Мелбърн. Заради коронавирус рестриктивните мерки обаче не може да се прибере. Двамата стават другари онлайн, говорейки най-вече за филми. В началото на 2022 година Меган най-накрая съумява да се върне в Австралия. Оттогава двамата са дружно и гледат по 3-4 кино лентата седмично. Никой не намира за необичайно, че приложение за кино ги е събрало.

„ Такъв е светът, в който живеем. Свързваме се по видимо необикновени способи “, споделя Хътън.   
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР