Когато коронавирусът започна да се разпространява по света, отдалеченият тихоокеански

...
Когато коронавирусът започна да се разпространява по света, отдалеченият тихоокеански
Коментари Харесай

COVID-19 достигна едно от последните незасегнати кътчета в света

Когато коронавирусът стартира да се популяризира по света, отдалеченият тихоокеански архипелаг Кирибати затвори границите си за съвсем две години.

Този месец страната най-сетне стартира да се отваря още веднъж, което разреши на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни да наеме аероплан, с цел да върне вкъщи 54 жители на островната страна. Много от тези хора са мисионери, напуснали преди затварянето на границите, с цел да популяризират вярата в чужбина за Мормонската черква, написа Асошиейтед Прес.

Длъжностните лица тестваха три пъти всеки завръщащ се пасажер на близкия остров Фиджи, пожелаха да бъдат имунизирани и ги сложиха под карантина с спомагателни проби, когато се прибраха вкъщи.
свързани новини3194на 08.06.2016
Оказва се обаче, че това не е било задоволително, предава БГНЕС. Повече от половината от пасажерите са дали позитивен резултат за вируса, който към този момент се е популяризирал в обществото и е предиздвикал държавното управление да разгласи извърнредно състояние. Първоначалните 36 позитивни случая от полета набъбнаха до 181в петък.

Кирибати и няколко други дребни тихоокеански страни са измежду последните места на планетата, които бяха избегнали COVID-19, с помощта на отдалеченото си местонахождение и строгия граничен надзор.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР