Когато иракската полиция показа в Мосул автомобилите, използвани от „Ислямска

...
Когато иракската полиция показа в Мосул автомобилите, използвани от „Ислямска
Коментари Харесай

В Мосул показаха автомобилите на "Ислямска държава"

Когато иракската полиция сподели в Мосул колите, употребявани от „ Ислямска страна ", гледката беше впечатляваща. Дворът, цялостен със странни возила, приличаше на фон за фотосите на нов епизод на „ Лудия макс ", предава bTV.

Много метал, и освен това ръждясал, най-много под формата на дебели плочи, доста прави ъгли, доста „ модификации ", осъществявани жестоко и на ръка - това прави усещане още на пръв взор.

Промените в действителност са обясними - целят да „ бронират " налични цивилни коли, въпреки и по много „ колхозен " метод - с подръчни материали и с подръчни принадлежности.

Допълнителното тегло не е било от голяма важност, както и отбраната от корозия- значимо е усъвършенстваните по този метод коли да бъдат устойчиви на гърмеж, освен това избухващ в непосредствена непосредственост, а също и на артилериен обстрел.

Част от возилата са изцяло преустроени за потребностите на терористичната формация, а други - единствено в предната си част, като откъм гърба личат съвременни високопроходими модели - съответно на „ Киа " и „ Хюндай ". При част от колите интериорът също е претърпял смяна - с доста метал и груби заварки.

Сред показаните от иракските управляващи екземпляри има и напълно странни обекти - като едно танково оръдие, дружно с купола на танка, прикрито в камион: мобилна установка, скрита от вражеската авиация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР