Когато Индира Нойи се оттегли от поста на главен изпълнителен

...
Когато Индира Нойи се оттегли от поста на главен изпълнителен
Коментари Харесай

Pepsi има нов изпълнителен директор и нова най-влиятелна жена

Когато Индира Нойи се отдръпна от поста на основен изпълнителен шеф предходната година откакто го заемаше в продължение на 12 години, подсети какъв брой малко дами заемат управнически позиции. Оттеглянето ѝ е през октомври понижи дамите, заемащи поста на основен изпълнителен шеф на единствено 24 съгласно класацията на Fortune.

От 6 бизнес сегмента в компанията Pepsi Co нито един не се ръководи от жена след напускането на Нойи. Нейният правоприемник Рамон Лагуарта промени това, като назначи Паула Сантили за изпълнителен шеф на Pepsi в Латинска Америка. Секторът там възлиза на $7,4 милиарда и новоназначената Сантили би трябвало да се регистрира персонално на него.

Рамон Лагуарта разкри част от проекта си да назначи жена в изпратен до чиновниците имейл за Международния ден на дамата - 8 март.

Част от посланието гласи:

" Докато се стремим да станем по-бързи, по-силни, по-добри във всичко, което вършим, мислим за това по какъв начин дамите могат да играят по-голяма роля в нашия живот. Това включва напъните ни да станем по-силни, като издигнем повече дами на висши управителни длъжности и овластим присъединяване на дамите в нашита верига за доставка из цялата страна. "

След сполучливото справяне с интервенциите в Латинска Америка, на Сантили е била поверена и веригата за храни PepsiCo Mexico Foods - бизнес, на стойност $4 милиарда.

Паула Сантили стартира да работи в Pepsi откакто колосът за безалкохолни питиета придобива компанията за зърнени закуски Quaker Oats, в която Сантили е заемала лидерски пост от 1992 година насам. Тя в този момент поема ролята на досегашния търговски шеф Лаксман Наришмант. А Роберто Мартинес е на нейния предишен пост и ще ѝ рапортува, защото тя е директен шеф.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР