Когато имаме двуцифрена инфлация, използвайки параметри от тази година за

...
Когато имаме двуцифрена инфлация, използвайки параметри от тази година за
Коментари Харесай

Продължаваме промяната и Български възход обсъдиха Бюджет 2023 и вариантите за редовно правителство

Когато имаме двуцифрена инфлация, употребявайки параметри от тази година за идната – това ще нанесе вреда на огромен брой хора. Ако не се образува държавно управление, с избори през март месец може да продължим половин година със старите параметри. Това съобщи, съпредседател на „ “, на среща с „ “, където двете политически сили разискаха Бюджет 2023 година и опциите за сформиране на постоянно държавно управление.

„ Без внасяне на нов бюджет не можем да продължим пътя си към увеличение на пенсиите, повдигане на минималната инфлация. Ние сме доста мощно „ за “ финансовата дисциплинираност, 3% недостиг няма да бъде надвишен “, безапелационен е той.

„ В момента приказваме за най-важния закон за обществените финанси в страната. Трябва да сме задоволително виновни за това какво желаеме и какво е допустимо. Всички партии в Народното събрание са „ за “ съставянето на държавно управление. Важно е по какъв начин се работи, тъй като, в случай че в действителност в думите ни има истина, ние би трябвало да седнем и да създадем първия диалог за сформиране на държавно управление, с каквато и да е формула “, отвърна, водач на партия „ “.

„ Мнозинството от жителите желаят държавно управление. Ние би трябвало да създадем по този начин, че главните ни старания да са в тази посока. Без значение с цената на какво “, добави той и акцентира, че би трябвало да се защитят ползите на хората, най-засегнати от инфлацията.

„ Ако приемем, че няма държавно управление, което да внесе бюджет, сред първо и второ четене може да се одобряват някои текстове. И тази догадка е отворена значително “, сподели още той.

Според него е по-добре да има държавно управление, което да внесе бюджета: „ Чухме задоволително догатки за дългова серпантина. Нашите старания би трябвало да са ориентирани към това да не се случи, несъмнено, само че посредством пробутване на значими моменти в този Закон за държавния бюджет ние можем да изтървем нещата. “



„ Както знаем добре, 30% от Брутният вътрешен продукт влиза като доход, което значи, че единствено за тази година разликата ще е близо 5 милиарда лева, поставяйки естествените упования за инфлация, плюс упования за напредък, значи, че приходите ще бъдат с 11 милиарда лева повече. Страхът, който беше квалифициран от служебния кабинет през август, беше изцяло безпочвен “, отвърна Петков.

Според Политическа партия всеки би трябвало да се отнесе безусловно отговорно: „ Паралелно, ние с Вас сме били в служебно държавно управление. Искаме да призовем служебния кабинет да не ги е боязън и да внесат бюджет. “

„ Ясно изявихме, че с първия мандат няма да създадем поддръжка, тъй като това, което обещаваме на изборите, желаеме да си го съблюдава. Няма по какъв начин да променим тази наша позиция. Когато споделям, че сме градивна съпротива, желаеме по тези неща да работим. Дадохме на ГЕРБ ясни 16 политики, по които ще гласоподаване „ за “. На втория мандат ще поканим всички политически сили на диалози “, добави водачът на Политическа партия.

„ Това, че евентуално страната има повече пари да харчи – несъмнено, въпросът е в рационалното им харчете. Затова е този диалог, от позиция на това по какъв начин да структурираме дебата и надлежно приемането на бюджета “, отвърна Янев.

Според него не е било въпрос на боязън, а на схващане на обстановката.: „ Има логичност в това, че настоящето служебното държавно управление не желае да носи тази отговорност. “

„ Разговор за третия мандат би трябвало да е, когато първия и втория не са изпълнени, всичко останало е нечиста сделка. Ние ще участваме в диалози и на първия, и на втория мандатоносител, с ясно отношение по значимите за обществото задания. В основата на бъдещото единодушие ще бъдат точно тези диалози по време на първия и втория мандат. Ние не можем да се скрием зад нещо, което е говорено в един миг, другата седмица е друго, третата седмица е трето. Трябва да сме поредни. От нас очаквайте точно това. По-скоро сме за това държавното управление да носи отговорността, без значение с кой мандат се образува “, сподели още водачът на „ “

За Петков, в този миг концепцията да продължим със съществуващия бюджет е плашеща: „ Много от тези 16 политики, които обещахте на хората, няма по какъв начин да се осъществят. При нас вратата е отворена, в случай че решите да ни подкрепите. “

От „ “ обявиха, че нямат боязън от диалог за бюджета: „ Не разбираме обаче за какво се опасявате от използването на Вашия бюджет с Вашите цели – Вие би трябвало да сте най-доволни от това. Предполага се, че Вашите 16 целта са в бюджета “, обърнаха се те против Политическа партия.

Петков отговори с думите: „ Инфлацията е 14%. Хората, които са на ръба на бедността – към 800 хиляди индивида – в случай че ги оставим, както са си в този момент, има късмет те да минат под линията на беднотия. Всички ще обеднеят с 14% за идващия юни. Бюджетът ни не беше с двегодишна рамка. Чувстваме се виновни, само че едната отговорност не би трябвало да е слята с другата. Доказахме, че не е ужасно да има няколко актуализации на бюджета в границите на една година. “

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР