Когато има вълнение в езерото е изключително погрешно да кажете

...
Когато има вълнение в езерото е изключително погрешно да кажете
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Виждаме подем в синьо, което е ДБ и ръст при ГЕРБ

" Когато има неспокойствие в езерото е извънредно неправилно да кажете какъв брой е то, ще премерите нещо, няма да излъжете, само че дали е било нагоре или надолу зависи от инцидентни фактори, по тази причина би трябвало да се натрупат социологически проучвания и междинното ще е вярното ", разяснява по по коя политическа мощ има най-големи шансове да се показа по-добре на идващите избори, в сравнение с предходните “, уточни пред БНР социологът Андрей Райчев .

Виждаме напредък в синьо- което е Демократична България и имаме опазване на партиите на статуквото – стабилизация и малко растеж на ГЕРБ и Движение за права и свободи, имаме и малко растеж на Българска социалистическа партия . За Има Такъв Народ има разстройства в електората им, поради това, че те не съумяха да сформират държавно управление.

За ГЕРБ растежът не е толкоз озадачаващ, колкото растежът за Българска социалистическа партия, тъй като те са в по-сложна позиция, тегти прикрепваха ту към партиите на статуквото, ту междинна позиция, повода беше, че те щяха да им трябват, в този момент се оказа, че не им трябват, за мен това е някаква комедия. Но пък да ги приписваш към статуквото това е парадокс, тъй като Корнелия Нинова се бори с Борисов доста преди простестните партии ", съобщи в " 12+4 " Райчев.

" А стабилизацията на ГЕРБ, която е може би даже дребен растеж, е тъй като за повторно не можа да се сформира държавно управление. И в този момент ужасно доста хора се връщат при ГЕРБ , това е цената да не се направи до момента държавно управление, това е напълно разбираемо. 

Има и нещо необичайно - наподобява, че господин Трифонов схваща своята задача по " верен метод " да се вземе властта , както би трябвало – аз ще направя държавно управление на малцинството, вие ще ме подкрепите, само че във властта е както с ухажването на едно момиче – в никакъв случай не става както би трябвало, а както може…

Властта се взема както може , те изпуснаха това Може, прекомерно наблягаха и на Трябва – и това има цена за Има Такъв Народ . Не ми се има вяра да порастват от тук насетне.

Българска социалистическа партия се съвзема леко, тъй като Корнелия Нинова построи политика от типичен бесепарски вид , тя не живее в комплекса на някогашна комунистическа партия, това мното се хареса на нейните членове, само че пък не се хареса на популацията. Но това въпреки всичко не анулира фактът, че това е някогашната комунистическа партия. Сега партията води класическа за Българска социалистическа партия политика - спокойна, диалогична, градивна, без да се бута напред, а за опазване на избрани права на народа, което даде лек растеж в този момент за Българска социалистическа партия ", разяснява още социологът.

По думите на Андрей Райчев, в случай че има към Асен Василев и , от рода на Демократична България, двамата политици имат над 90 хиляди души подкрепящи ги във ФБ групата им като Инициативен комитет:

" Тук имаме вълна, тук имаме събитие, тези двама водачи - Василев и Петков в този момент нищо не приказват, само че те явно ще създадат нещо след две седмици, когато се закрие Народното събрание.

Те имат два избора - да създадат нещо свое или да се присъденят към естественото си място - Демократична България, от това доста зависи - дали ще вършат още една вид Слави партия или да възстановят класическото дясно ", разясни още Андрей Райчев.

" Така че, ще има нова огромна партия след 15 септември или ново могъщо синьо, зависи дали Петков и Василев ще влязат в Демократична България ", съобщи още пред БНР Райчев.

Според Райчев президентът Румен Радев не готви партия.

Още по тематиката в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР