Когато има вакуум на информация, има широко поле за слухове

...
Когато има вакуум на информация, има широко поле за слухове
Коментари Харесай

Цветелина Узунова: Правителството по-старателно да подготвя посланията си към обществото

" Когато има вакуум на информация, има необятно поле за клюки и боязън. От началото на пандемията обществото живее и се ръководи посредством боязън , само че това е мощно притеснително, тъй като това допуска операции и подправени вести. С времето пропагандата стана синоним на операция в посока деформиране на обстоятелства. За едно ръководство е значимо по какъв начин комуникира посланията си. Новото ни държавно управление би трябвало по-старателно да приготвя посланията си към обществото ". 

Това разяснява пред БНР Цветелина Узунова, публицист и експерт по връзки, създател на книгата " Отвъд пиара ". 

Тя акцентира, че през последните десетилетия в България е направено доста за образуването на голяма бездна сред обществото и ръководещите

" Доверието на обществото в институциите е сринато до доста ниско равнище и мъчно би се построило още веднъж. Ние сме и подозрителен народ по нрав . Недоверието е изграждано с десетилетия. Лъжата, операцията рано или късно се обръщат против създателите си ". 

В предаването " Хоризонт за вас " Узунова добави: 

" Войната с подправени вести е сложна, тъй като те пробиват с помощта на вакуум на истината и на това, че хората са мнителни. Потребителите на социалните медии би трябвало да имат сериозно мислене ". 

Според нея светът е на прага на нова Студена война, а Русия мъчно ще почисти имиджа си, който разрушава

" Когато чух, че се не разрешават съветски медии, си дадох сметка, че се връщаме към времена, които желаеме да са в историята. Съвет за електронни медии малко прибърза с решението . Нещо, което забраниш, става още по-желано. Това е крачка обратно, подчинение от демокрацията ". 

Интервюто с Цветелина Узунова можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР