Когато има повече слънчеви лъчи и когато ходим на плаж,

...
Когато има повече слънчеви лъчи и когато ходим на плаж,
Коментари Харесай

Как да се грижим за кожата си през лятото

Когато има повече слънчеви лъчи и когато вървим на плаж, организмът се подлага на дехидратация. Хубаво да одобряваме по-голямо количество течности. Това сподели ендокринологът доктор Полина Паньова в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Добре е да включим и повече плодове и зеленчуци в хранителния си режим. По-често хранене на по-малки порции, посъветва доктор Паньова.

През летния интервал се трансформира секрецията на жлезите с вътрешна секреция, изясни експертът.

Ендокринологът прикани за потребление и на слънцезащитни фактори. „ Природните способи също са използвани - кокосово, арганово, бадемово масло. Слънцезащитен фактор над 30 и да се употребява на всеки два часа ", изясни тя.

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и тя отразява положението на вътрешните органи, изясни доктор Паньова. „ Когато имаме дехидратация, по-суха кожа, признаци на пигментация или депигментация, би трябвало да обърнем внимание. В момента автоимунните процеси са извънредно публикувани и тези болести се демонстрират по друг метод. Когато хората идват с изящен проблем, постоянно се оказва, че те имат и вътрешен проблем. Изключително публикувано е болестта Хашимото ", уточни тя.

Доц. доктор Станев прикани за постоянна профилактика. „ Най-честата неточност, която хората позволяват, е, когато подценяват предпочитаните и значимите грижи за себе си. Често пъти българинът потегля да се грижи за себе си, откакто се е разболял ", разяснява той.

Една от задачите на Асоциация „ Качество на живот " е основаване на мост сред обичайна медицина към различната, холистичната, енергийната медицина, която е нова и към момента неразбрана в България, сподели още доцент Станев.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР