Когато идеята за самостоятелно пътуване изникне в ума ви, тя

...
Когато идеята за самостоятелно пътуване изникне в ума ви, тя
Коментари Харесай

Ето как да планирате първото си самостоятелно пътуване в чужбина

Когато концепцията за независимо пътешестване изникне в мозъка ви, тя постоянно е съпроводена от буря от страсти - неспокойствие, боязън и мощно предпочитание за проучване. Но по какъв начин да превърнете тези усеща в сполучливо и запаметяващо се премеждие?

Потопете се в това най-хубаво управление и направете първото си независимо пътешестване в чужбина в действителност удивително.

Защо да пътувате сами?

И по този начин, какви са изгодите от пътуването самичък?

Traveling alone for the first time can be both exhilarating and terrifying. These travel hacks and tips from solo travel experts will make your trip much safer and more fun! Click through to read more:
— Sierra | Passport Voyager (@passportvoyager)
Самооткриване: Пътуването сами ни разрешава да се свържем със себе си както другояче мъчно бихме могли. Вие определяте темпото, взимате решения, преживявате следствията от тези решения и получавате шанса да опознаете своите мощни и слаби страни в доста и разнообразни обстановки. Самостоятелното пътешестване е извънредно уместно време за самонаблюдение, без съпътстващите ежедневни разсейвания.

Гъвкавост: Без група, с която да би трябвало да се преценявате, можете елементарно да измененията проектите си и да посетите места, които харесвате, като се отдадете на спонтанни завършения. Това чувство за независимост също ще ви помогне да разпознаете личния си жанр на пътешестване.

Избор на вярната дестинация за вашето независимо пътешестване

Важна част от планирането на независимо пътешестване е изборът на дестинацията. Мястото, което ще изберете, би трябвало да подхожда както на вашите ползи, по този начин и на равнището на комфорт.

Безопасността преди всичко: Винаги проверявайте препоръките за пътешестване за страните, които обмисляте да посетите. Някои дестинации може да са по-подходящи за опитните пасажери. Чудесен метод да започнете да проверявате какво се случва в дадена област е, като прочетете последните вести и други сходни източници.

Езикови бариери: Англоговорящите страни или тези с високо равнище на притежаване на британски могат да бъдат по-лесни за начинаещите. Въпреки това не позволявайте на езиковите бариери да ви попречат да изследвате местата, за които душата ви жадува! Ако се чувствате авантюристичен настроени, просто изтеглете приложение за превод, с цел да си помогнете и тръгвайте.

Културен колорит: Изберете си дестинация, която ви интригува, само че се осведомете за културните правила и етикет. Важно е да имате поради тези неща и да почитате локалните порядки и традиции. Докато пътувате, може да попаднете в разнообразни културни среди, които са ви далечни, може би даже не можете да разберете, само че точно в това е чарът на пътуването!

Бюджет за вашето независимо пътешестване

Докато планирате пътуването си, бюджетът ви е основен аспект, който е добре да обмислите в детайли.

TRAVELING ALONE for the first time? These tips could help!.

— Moneyback Mexico (@Moneybackmex)
Дневен бюджет: Важно е да не се пътува на сляпо. Сметнете ежедневните си разноски, в това число настаняване, храна, превоз и действия. Това ще ви помогне да сте оптимално готови за вашето независимо пътешестване.

Фонд за незабавни случаи: Винаги отделяйте спомагателни пари в брой за непредвидени събития. Никога не знаете какво може да се случи, а съществуването на спомагателни пари ще ви помогне при положение, че попаднете в някаква изключителна обстановка.

Търсете предложения: Потърсете в интернет отстъпки, от които можете да се възползвате и сравнявайте цените. Не забравяйте, че покупко-продажбите не са свързани единствено с настаняване и полети. Много дестинации оферират карти с отстъпки за атракции, галерии, музеи и публичен превоз.

Основни резервации

Настаняване: Соло пътуващите постоянно отсядат в хостели заради тяхната досегаемост и обществен темперамент. Обмислете различни варианти като Airbnb или бутикови хотели, в случай че хостелите не са вашето нещо.

Полети: Когато летите с нискобюджетни превозвачи като EasyJet, е значимо да сте наясно с техните политики. Авиокомпанията предлага няколко преимущества, като по-ниски цени и специфични предложения, комфортен избор на място, лесни промени в маршрута, мобилни бордни карти, налични непосредствено от вашия смарт телефон, и по-бързо чекиране.

Местен превоз: Проучете по какъв начин ще се придвижвате, откакто кацнете. Разберете какви са опциите за наемане на кола, по какъв начин можете да употребявате публичния превоз или потърсете локални приложения за таксита и споделено пътешестване.

Опаковайте мъдро

Като соло пътешественик това какво имате в раницата си, става по-важно от всеки път.

RT @ " 20 Tips for Traveling Alone for the First Time "
— She Roams Solo (@sheroamssolo)
Вземете единствено съществени неща: Малкото багаж ви подсигурява подвижност. Придържайте се единствено към най-важното и вземете универсално облекло. Ще научите, че положителната подготовка е ключът към спокойствието.

Предпазна екипировка: Включете комплект за първа помощ, персонална тревога и копия на вашия паспорт и застраховка за пътешестване.

Възприемане на опита

Едно от най-хубавите неща на независимото пътешестване е опцията изцяло да се потопите в себе си.

Запознайте се с нови хора: Най-добрият метод да опознаете другите култури, е, като се запознаете и свържете с локални поданици. Посетете локални събития или се присъединете към групови обиколки.

Документирайте пътуването си: Независимо дали посредством фотоси, дневник или блог, документирането може да бъде лечебно и един превъзходен метод да изживеете още веднъж спомените си.

Останете отворени: Бъдете отворени да пробвате нови неща - локалната кухня, както и другите гледни точки.

Заключение

Самостоятелното пътешестване може да бъде прекарване, което да промени живота ви. Когато тръгвате на това неповторимо странствуване, оставете любознанието да бъде компасът, който да ви води.

Не забравяйте, че всяко предизвикателство, пред което се изправяте, и всяко ново другарство, което създавате, прибавят глава към огромната история на вашето премеждие. Пътуването на открито е пътешестване във вътрешността. Заминете и преоткрийте себе си!

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР