Когато говориш за върховенство на закона, трябва да го спазваш

...
Когато говориш за върховенство на закона, трябва да го спазваш
Коментари Харесай

Борисов: Радев агитира и подвежда избирателите, това е тежко нарушение

Когато приказваш за господство на закона, би трябвало да го спазваш и да даваш персонален образец. Когато изричаш лъжи, по този метод подвеждаш гласоподавателя.

Това сподели министър председателят Бойко Борисов в отговор на думите на президента Румен Радев по-рано, че министър-председателят има голямо въздействие във Висшия правосъден съвет (ВСС) в лицето на парламентарната квота.



" Когато променяхме законите, Висш съдебен съвет беше от 24 души. От тях 11 са от квотата на целия парламент. От тях единствено трима са от ГЕРБ. Другите трима са от Българска социалистическа партия, а двама от Движение за права и свободи. Тоест двете партии, които гласоподаваха за Радев, имат пет гласа, а ние три от 24”, изясни Борисов.
Радев за избора на основен прокурор: Борисов още веднъж се пробва да трансферира отговорността Няма да работя под напън, от която и да е страна по отношение на подписването на указа, съобщи президентът
„ Когато приказваш лъжи и подвеждаш гласоподавателите в изборния ден, това е тежко нарушаване на закона. Той подведе гласоподавателите, агитирайки за нашите опоненти”, съобщи министър председателят.

„ Ако вие не ме бяхте попитали, аз нямаше да коментирам”, добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР