Когато говорим за здравето на детето, има някои поведения и

...
Когато говорим за здравето на детето, има някои поведения и
Коментари Харесай

Най-популярните грешки, когато става дума за здравето на детето

Когато приказваме за здравето на детето, има някои държания и привички на родителите, които са много постоянно срещани, само че несъмнено неверни. Колкото и необичайно да звучи, към момента доста мами и бащи настойчиво имат вяра в тези легенди и даже ги съблюдават.

Педиатрите се борят и стараят да ги отстранен, само че от време на време неправилните привички остават и постоянно имат отрицателен резултат върху здравето на детето – може би не незабавно, а след време, само че подобен има.

Ето кои предубеждения умират мъчно.

В незабавното поделение за драскотина

Има обстановки, в които бързото отиване в незабавното поделение, е в действителност животоспасяващо. Но не всяко заболяване, неразположение, малко по-висока температура или одраскано коляно са причина да търсите доктор. По този метод отнемате от времето на експертите, които може би в този миг би трябвало да извърнат повече внимание на фактически незабавен случай. А въпреки това – по този начин стресирате в допълнение детето, прехвърляйки му вашата суматоха.

Добре е родителите да се научат да преценят вярно обстановката и да търсят незабавна помощ само, когато тя е нужна, поучават експертите. Когато казусът може да се реши с позвъняване на персоналния доктор на детето, отиване вероятно до кабинета му или с домашни способи, няма потребност да вършиме от мухата слон.

Да не приказваме, че отивайки в болница, където има незабавен център, действително родителите излагат детето на риск от заразяване с вируси и бактерии, каквито там има повече от нормалното.

Търсене на признаци и последствия на заболявания в интернет

В интернет има доста информация – и тествана, и много измислена. Предоверяването и потреблението на лечебни способи, предложени от някой чужд, е сериозна неточност. Все отново лекарите, с цел да упражняват тази компетентност са учили прочут брой години, специализирали са, натрупали са опит, а този някой нищо чудно да написа просто от досада или с концепцията да стане по-популярен в обществените мрежи.

Диагностицирането на казуса е работа на лекаря, а не на интернет. Затова, когато имате някакви подозрения или терзания, не избързвайте да слагате диагноза (а като цяло родителите обичат да виждат най-лошото), а направете една консултация със експерт, който да отхвърли или вероятно удостовери опасенията ви.

И никога не прилагайте самолечение, тъй като това може да бъде доста рисково за детето.

Антибиотик за всеки проблем

Лекарите евентуално са хванали мазоли на езика, с цел да повтарят, че това е освен излишно, само че и нездравословно. Антибиотиците са съществени медикаменти, които могат да спасят живота на човешкото създание, само че единствено в случай че се употребяват вярно и когато в действителност са нужни (тоест там, където са налице бактериални инфекции).

Самолечението с антибиотици е още по-голям риск, тъй като родителите не познават типа на болестта, нито вярната доза. По принцип антибиотиците не се употребяват, когато болестта има вирусен темперамент. Така че не тъпчете детето с такива медикаменти при всяка хрема или кихавица.

Рискът от това е, че може детето да стане стабилно на антибиотици, като по този метод се нулира резултатът от лекарството, когато стане в действителност наложителна използването му.

С температура единствено вкъщи

Температурата, стига да не е висока, е признак, че тялото се бори да ликвидира продължаваща зараза. Сама по себе си тя не е болест. Точно както и повръщането не е болест. Те са защитни механизми, основани за битка с вирусите и бактериите.

Много родители са обаче уверени, че съществуването на температура значи детето да стои единствено вкъщи. В реалност не е по този начин. Причината, заради която дете с температура не би трябвало да влиза в контакт с връстниците си, е с цел да се предотврати предаването на заболяването, довела до тази температура. Но това не значи, че не може да го изведете да намерено – на място, надалеч от деца и други хора. За него е потребен чистият въздух, а друг вкъщи.

Ниските температури през зимата носят заболявания

Студът не предизвиква предаването на вируси и бактерии. Това, което би могло да заплаши здравето, са неочакваните температурни промени – при излизане от топлата стая на открито да вземем за пример.

Следователно няма никакъв проблем да извеждате децата да играят на открито, даже и в най-студеното време, стига да са вярно облечени (на пластове, като зелка и не прекалено) и бързо да ги събличате, щом се приберат на топло.

Източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР