Когато говорим за най-малко посещаваните страни, цифрите относно точния брой

...
Когато говорим за най-малко посещаваните страни, цифрите относно точния брой
Коментари Харесай

10-те най-малко посещавани държави в света

Когато приказваме за минимум посещаваните страни, цифрите по отношение на точния брой задгранични туристи нормално са извънредно незадоволителни. В някои от тях даже няма туристически компании или държавни организации, които нормално оповестяват такива данни. Затова данните за броя на туристите в никакъв случай не могат да бъдат безусловно точни, защото другите страни пресмятат по друг метод. Например някои регистрират броя на туристите, които идват със аероплан, други наблюдават тези, които отсядат в хотели.

Изданието Business Insider се зае с виновната задача да осредни наличните, въпреки и нищожни данни и да сформира лист с страните, които могат да бъдат наречени най-непривлекателните за туристите. Причините са доста, а цифрите по-долу приказват сами за тях. Ето 10-те минимум посещавани страни в света.

10. Туркменистан: 8697 туристи

„ Вратата към пъкъла “ е една от най-забележителните атракции по света. В непосредственост до горящата дупка в пустинята няма туристи, което е част от смисъла. Столицата Ашхабад пък държи международния връх за най-високата централизация на бели мраморни здания.
Любопитен факт е, че жителите на страната получават безвъзмездни ток, вода и природен газ.

9. Гвинея-Бисау: 7500 туристи

Инфраструктурата е ужасна и единствено няколко авиолинии пътуват до такава степен. Все отново там можете да видите архипелага Bijagos от към 20 острова. Стридите са луксозни. Само не очаквайте каквито и да е признаци на актуален живот.

8. Либия: 6250 туристи

Кадафи може да си е отишъл, само че наследството му продължава посредством офанзиви в посолства и бомбардировки. Международното летище в Триполи затвори след бомбените атентати през 2014 година Сега има шепа полети от и до по-малкото интернационално летище Митига. Има обаче доста какво да се види, макар че може би е по-добре да изчакате, до момента в който сигурността се усъвършенства.
Любопитен факт: Държавата си има министър на превоза. Икрам Баш Имам несъмнено работи една от най-предизвикателните специалности в света.

7. Кирибати: 6000 туристи

Почти никой не е чувал за парадайса в Тихия океан. Още по-малко пък знаят по какъв начин да произнесат името на страната. Има доста благоприятни условия за хвърчене до Кирибати. Можете да вземете аероплан от Науру или Маршалови острови един път на две седмици. Другата алтернатива да летите от Фиджи, откъдето има два полета седмично до Южна Тарава – столицата на Кирибати. Можете да посетите и Коледен остров от Фиджи или Хаваи. На доктрина лишава 6 час сред Коледен остров и Южна Тарава, само че няма полети сред островите.
Любопитен факт: Буквата „ с “ не съществува в Кирибати, само че има подобен тон. За да произнесете „ с “, би трябвало да напишете „ ти “ или „ ту “. Затова и „ Кирибати “ в действителност се произнася „ Кирибас “.

6. Екваториална Гвинея: 5700 туристи

Това е страната, за която има най-малки шансове да получите виза, в случай че не сте жител на Съединени американски щати.
Екваториална Гвинея има какво да покаже, само че има доста малко туристическа инфраструктура. Държавата се ръководи от диктатора Теодоро Обианг Нгуема Мбасого. Разпределението на петролното благосъстояние е извънредно неравно, в страната не се съблюдават човешките права и, съгласно слуховете, е забъркана в трафик на хора.
Любопитен факт: Не правете никакви фотоси, в случай че не желаете да спите в затворническа килия или да подкупите полицейски чиновник.

5. Южен Судан: 5500 туристи

В най-новата страна в света има революция. Ако въпреки всичко я посетите, имайте поради, че фотографията и там е противозаконна.

4. Маршалови острови: 4600 туристи

Държавата не е доста посещавана, несъмнено тъй като доста хора не са чували за съществуването ѝ. Намира се в средата на Тихия океан и включва Атол Бикини.Има над 1000 разнообразни типове риба и 250 вида корали към островите. Това я прави страната с най-вече риби.
Любопитен факт: Съединени американски щати са провеждали 67 теста на нуклеарни бомби сред 1946 година и 1958 година Държавата е считана за най-замърсеното място на света през 1956 година

3. Тувалу: 1200 туристи

Самолетът от Fiji Airways лети до Тувалу два пъти на седмица и това е единственият бърз метод за идване и тръгване. Има и много необичаен товарен/пътнически транспортен съд сред Фиджи и Тувалу. Хората там са по-искрени и гостоприемни от доста други места.
Любопитен факт: Не забравяйте да носите пари в брой (в австралийски долари), в случай че в миналото посещавате тази очарователна страна. Това е една от дребното страни в света, където не се одобряват никакви кредитни карти.

2. Сомалия: 400 туристи

В Сомалия има война, липса на държавно управление от доста години, мюсюлмански екстремисти, шариат. Все отново столицата Могадишу се счита за релативно безвредна и в нея се отвориха доста предприятия. Трябва ви покана, с цел да получите виза при идване. Туристическите компании ще ви предложат екскурзовод с въоръжена защита. Терористичната формация Ал-Шабаб се пробва да превземе страната. Правителството реализира напредък през последните няколко години и към този момент няколко непознати авиолинии са сложили Могадишу в маршрутните си карти. Сомалиланд на север е единственият метод да посетите страната.

1. Науру: 160 туристи

Държавата е доста дребна, а популацията ѝ е по-малко от 10 000 поданици на 21 кв. км. Единствено Our Airline обслужва полети до страната със остарял Боинг 737. Има единствено два хотела в страната, на процедура няма нощен живот и има редица бежанци, които са били депортирани от Австралия. Страната даже няма своя столица, макар че най-голямото обитаемо място – Ярен – е нещо такова.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР