Когато говорим за космически туризъм и придвижване с висока скорост,

...
Когато говорим за космически туризъм и придвижване с висока скорост,
Коментари Харесай

Virgin Hyperloop превози първите пътници

Когато приказваме за галактически туризъм и напредване с висока скорост, Илон Мъск и Ричард Брансън са си директни съперници , които си дишат във врата от години.
 Илон Мъск, Boring Company, The Loop и готовите тунели под Лас Вегас
Кога ще зaработи тунелът на Илон Мъск в Лас Вегас

Бъдещето е все по-близо

Кой пръв ще изпрати група запалянковци в открития Космос и ще ги върне наред - SpaceX или Virgin Galactic, следва да разберем. А в това време компанията на Брансън Virgin Hyperloop мина на идващото равнище на проби на своята система за новаторски електрически превоз.

След над 400 осъществени тествания без пасажери, преди дни двама от чиновниците на компанията се трансфораха и в първите хора, минали през тестовото трасе , построено в Лас Вегас.

A new day in transportation history.
— Virgin Hyperloop (@virginhyperloop)
Те се настаниха комфортно в модерната капсула и усетиха какво е да се придвижваш в тунел посредством силата на електричеството и в изискванията на вакуум със скорост от над 160 км/ч. Слизането в тунела с дължина 500 метра лишава едвам 15 секунди, предава Daily Mail.

Изпитанието бе основно от позиция на обезпечената сигурност на пасажерите. И откакто бе преминато сполучливо, реализирането на тунелната транспортна система наподобява все по-реалистично.

The future of transport is here & coming to for. We're talking about the world's most energy efficient form of mass transport that can, in a sunshine-drenched Gulf, be completely unplugged from the grid. Find us at the Smart Cities Expo site on Jan 13 to 16.
— Virgin Hyperloop (@virginhyperloop)
Плановете на Virgin Hyperloop са много по-амбициозни от това, което ни показват на този стадий. Те включват насърчаване на скорост от близо 1000 км/ч и в това време изцяло тихо пътешестване с помощта на неналичието на каквото и да е търкане. Ако това стане факт, пътят от Ню Йорк до Вашингтон ще лишава едвам 30 минути - четири пъти по-малко, в сравнение с с високоскоростен трен.
 Virgin Galactic, Unity, Ричард Брансън и по какъв начин наподобява туристическата совалка от вътрешната страна
Добре пристигнали на борда на совалка на Ричард Брансън

Автобус към космоса

Очаква се до 2030 година да бъдат приключени всички нужни проби и интервенции, с цел да може транспортната мрежа да влезе в употреба. Междувременно в Западна Вирджиния Virgin Hyperloop ще построи сертификационен център и тестова писта за над 500 милиона $, а в разнообразни елементи на света не стопира работата по мрежата от тунели.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР