Когато говорим за Барселона първите думи, които ни идват на

...
Когато говорим за Барселона първите думи, които ни идват на
Коментари Харесай

5 места, които да не пропускате в Барселона

Когато приказваме за Барселона първите думи, които ни идват на разум са екзотика, архитектура, изкуство и привлекателния морски сексапил, който носи града. Вкусна храна, поднесена под звука на латино ритми и фиeста, която там е всекидневие.

Територията на Барселона изобилства от наложителни за посещаване културни и развлекателни обекти, несравними с никое друго място на света. Ние ви предлагаме пет места, които наложително би трябвало да видите. Разходете се с нас из слънчева Барселона:

 5 места, които да не пропускате в Барселона https://pixabay.com/
1. Ла Саграда Фамилия ( La Sagrada Familia)
Катедралата Ла Саграда Фамилия е проектирана от Антони Гауди. Мащабният план към момента не е приключен, само че обектът е отворен за визити. Фасадата на постройката е забележителна, постоянно оприличавана на песъчлив палат, с форми като че ли пристигнали от различен свят. Покрита със скулптури на хора, голям брой плодове и разнообразни орнаменти. Самият Гауди осъзнава, че няма да успее да довърши забележителния план самичък и стартира да образова свои почитатели. До през днешния ден редица надарени архитекти работят по довеждане докрай на величествения план. При посещаване на града не пропускайте да се запознаете със завладяващата история на катедралата.

 5 места, които да не пропускате в Барселона https://pixabay.com/
2. Ла Рамбла и Готическия квартал (La Rambla & Barri Gòtic)
Ла Рамбла е най-известната пешеходна улица в града, постоянно оживена и цялостна с актьори, художници и магазини. Ако се спуснете по нея можете да се отбиете до локалния пазар Ла Букерия, където да се насладите на разнообразни усети от екзотични плодове и питиета до морски блага и локални деликатеси. Изобилие от заведения и магазини, Ла Рамбла е един празник.
Не пропускайте да видите и площад Реал, който се намира в профил на Ла Рамбла. Площадът е с вярна правоъгълна форма, с доста палми и заведения, където можете да седнете и да се насладите на хубостта и звуците на папагалите. Несъмнено едно от най-впечатляващите места в Барселона.
Готическият квартал се намира в непосредствена непосредственост до улицата Ла Рамбла. Не пропускайте да се разноските из улиците с готическа архитектура, дребни магазинчета, както и да видите Катедралата на Барселона, която се намира в квартала. Обстановката се добавя от оперните реализатори и улични музиканти.

 5 места, които да не пропускате в Барселона https://pixabay.com/
3. Ла Барселонета (La Barceloneta)
Разходката по крайбрежната улица и плажа Ла Барселонета е наложителна част от вашата разходка из екзотична Барселона. В горещите летни дни можете да се порадвате на слънцето и водата или пък да хапвате тапас и паеля в някое от крайбрежните заведения. Музиката и уличното изкуство не стопират и там. Ако обичате да спортувате, крайбрежната улица е едно от най-подходящите места за утринно тичане, където ще срещнете доста съидейници.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР