Когато готвиш с желание и въображение - вместо обиконовена кренвиршка,

...
Когато готвиш с желание и въображение - вместо обиконовена кренвиршка,
Коментари Харесай

Клонки с кренвирши

Когато готвиш с готовност и въображение - вместо обиконовена кренвиршка, на масата се сервира вкусна клонка с кренвирши

Необходими Продукти

● брашно - 4 ч.ч
● олио - 100 мл
● вода - 200 мл
● квас - 1/2 кубче
● захар - 1 ч.л
● сол - 1 ч.л
● яйца - 1 бр.
● кренвирши - 6 бр.

За намазване


● масло - 1 с.л
● жълтъци - 1 бр.

за поръсване


● сусам

Начин на подготвяне

Пресявам си брашното в купа. Правя си кладенче. Чуквам си яйцето. Прибавям си маята към леко стоплената вода и размивам дружно с захарта и 1 с.л брашно. Добавям олиото и солта. Замесвам тестото. Набрашнявам си плота и го доомесвам. Оставям го завито на топло да втаса за 30-40 мин.

След като втаса го деля на 6 елементи. Всяка част я разточвам върху набрашнен плот с форма на правоъгълник. Формата би трябвало да е задоволителна, с цел да завием кренвирша единствено един път, а краищата на тестото да ги притиснем от единия до другия край. С помощта на нож режем на шайби на равно разстояние напълно покрития кренвирш, без притиснатото тесто.

След това обръщаме шайбата с кренвирша и тесто, тъй че да легне в ляво, другата завиваме в дясно, след това отново в ляво и по този начин последното кръгче да е първоначално, като център. Внимателно слагаме закуските в таза застлана с хартия за печене. Получават се закуски с подредени кръгчета.

Оставяме да втасат на топло за 30 мин. В обособена купичка разрушавам добре жълтък с размекнато масло. Вече втасали мажем с разрушения жълтък и маслото благодарение на четка тестената част. Поръсваме тестото със сусам или ръсеница. Печем на 180 градуса в загрята фурна. След като се опекат ги сервира с компот.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР