"Когато г-н Борисов говори за БКП, да си извади партийната

...
"Когато г-н Борисов говори за БКП, да си извади партийната
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Когато Борисов говори за БКП, да си извади партийната книжка! Аз не съм била член на БКП!

"Когато господин Борисов приказва за Българска комунистическа партия, да си извади партийната брошура и да я постави отляво. Да си извади молбата за овакантяване на Министерство на вътрешните работи, с цел да остане в Българска комунистическа партия, и да я постави от дясно. И да види кое ще натежи ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, разяснявайки последните изявления на премиера, който свърза извадените павета по бул. "Дондуков " със стогодишната партия.
"Ние тук, обърна се тя към седящите до нея членове на ИБ на Българска социалистическа партия, не сме били членове на Българска комунистическа партия (б.р. - до Нинова бе членът на ИБ Крум Зарков). Вижте хората към Борисов, те си държат партийните книжки, акцентира Нинова. Лидерът на Българска социалистическа партия се пошегува, че конгресът на ГЕРБ в действителност е бил "спомен за това време, което господин Борисов подлага на критика ".
Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова инициира лидерска среща за прехода. Нинова огласи самодейността си на конференция на "Позитано " 20. Тя предлага ръководителите на всички парламентарнопредставени партии да се съберат, с цел да създадат оценка на прехода. Но това да не бъде пиарски ход. Според нея това би трябвало да стане откакто бъде признат бюджета на страната за идната година. И обърна внимание, че Българска социалистическа партия е единствената партия, която на конгрес е давала оценка на прехода.
"След бюджета внасяме избор на съмнение към ръководещите и предизвиквам лидерска среща, с цел да потърсим единодушие за обща оценка на прехода. От на следващия ден всичко за нас е бюджет. Направили сме 149 оферти сред първо и второ четене.
По законопроекта за ДОО 46 и за НЗОК – 17. Зад числата стои другата ни визия от ръководещите на България. Надяваме се от на следващия ден да имаме съревнование на хрумвания, а не наддаване на цифри.
Втората тематика е смяната в конституцията.
ГЕРБ събира подписи за смяна в конституцията, Движение за права и свободи събира подписи, ГЕРБ са отказали да подпишат предлагането на Движение за права и свободи. Движение за права и свободи не са подписали предлагането на ГЕРБ. "Обединени патриоти " и "Воля " ги няма на никое място. Това наддаване стартира да наподобява несериозно ", сподели Нинова при започване на конференцията.
А за лидерската среща добави: "Поставяме си за цел да потърсим единодушие за оценката на прехода, проверката на прехода, да не бъде еднократен акт и пиарска акция, да не допуснем да излъжем упованията на хората, че ще има правдивост и отмъщение и всички да се подпишем под общо единодушие. Ако ще го създадем, да го създадем политически отговорно! "
Веднага след гласуването на бюджета, ще поканим Движение за права и свободи на диалози за избор на съмнение, сподели още тя. „ Трябва да уточним две неща – времето, в което внасяме вота на съмнение и за корупция в кои сфери да е. Друга тематика, с изключение на корупция, не стои за нас като тематика за избор на съмнение “, сподели още Корнелия Нинова.
Корнелия Нинова съобщи, че въпросът за коалиция Българска социалистическа партия - ГЕРБ в левицата е решен дефинитивно. Тя разяснява по този начин въпрос, обвързван с декларацията, призната на форума на ГЕРБ. В неделя ръководещите взеха решение, че в никакъв случай няма да се коалират със социалистите.
Ще чакаме ГЕРБ да узреят задоволително, с цел да схванат, че в една демократична страна има власт и съпротива, съобщи още водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР