Когато едно дете е изложено дълго време пред екран, ние

...
Когато едно дете е изложено дълго време пред екран, ние
Коментари Харесай

Анастасова: Дългото време пред екран води до физически и психически проблеми при деца


" Когато едно дете е изложено дълго време пред екран, ние следим доста съществено проблеми от физиологично, физическо и психическо естество - това води до съществени душевен и личностни изкривявания. " Това сподели ръководителят на Комисията по обучение и просвета в Народното събрание и заместник-председател на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова по Българска национална телевизия.

Тя е патрон на самодейността " Внимание, дете пред екрана! " на Регионалния център за поддръжка на приобщаващото обучение в Пловдив. " Целта на акцията е да сигнализираме обществото и да накараме младите родители да мислят по тези тематики и да подхващат дейности, да предизвикаме полемика в системата на образованието ", изясни Анастасова.

Председателят на парламентарната просветителна комисия сподели още, че децата, които прекомерно дълго стоят пред мониторите, страдат от неспособност за централизация на вниманието и че след това в тях се натрупва тревога, експанзия, имат ценностни проблеми, защото построяват фетиш към материалното, имат превратни показа за гибелта, за живота, за успеха, за загубата. " Искайки всичко да се случи незабавно, демонстрират експанзия, когато това не се случва в действителния живот. Затова, обръщайки внимание на всички тези неща, апелът към родителите ми е: Ограничете престоя на детето пред екрана! Има доста други неща, които можете да вършиме дружно! ", моли Ирена Анастасова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР