Когато една връзка приключи, най-доброто нещо за всеки е да

...
Когато една връзка приключи, най-доброто нещо за всеки е да
Коментари Харесай

Мъжът или жената продължава по-бързо напред след раздяла

Когато една връзка завърши, най-хубавото нещо за всеки е да излезе колкото се може по-бързо от този тежък интервал. Няма по какъв начин да не се чувствате зле след разлъка, само че би трябвало да разберете, че животът продължава и нищо чудно по-добрите дни за вас занапред да предстоят.

Просто би трябвало по-бързо да осъзнаете какво се случва и да вземете живота си в ръце. Така можете сами да подобрите вашето всекидневие, а доста скоро може би ще срещнете вашата сродна душа, с която да изживеете най-щастливите си моменти. Всеки обаче приема друго раздялата.

Ето няколко фактора, които демонстрират мъжете или дамите не престават по-бързо след нея:

Процес на прочувствено излекуване

Женската логика на психиката след разлъка е склонна да премине през по-сложен развой на прочувствено излекуване, което може да удължи продължителността на тяхното възобновяване. Дамите могат да се занимават със самоанализ, интроспекция и прочувствена обработка, с цел да се ориентират в възприятията си и да ги приключат.

За разлика от тях мъжете могат да наподобяват по-бързо възобновени на пръв взор, защото в началото могат да подтиснат страстите си. Тази забавена прочувствена реакция обаче може да докара до евентуален прочувствен багаж, който се появява още веднъж по-късно в живота.

 по-бързо

Разсейване и концентриране

Мъжете постоянно са по-склонни да се разсейват с работа, занимания или нови връзки, което може да способства за усещането, че те преодоляват раздялата по-бързо. Те могат да се впуснат в действия, които отклоняват вниманието им от болката от раздялата. Потапяйки се в други области на живота, мъжете могат да изпитат краткотрайно облекчение от прочувствения стрес, обвързван с края на връзката. Това обаче не постоянно подсигурява изцяло превъзмогване на раздялата.

Емоционална резистентност

Жените могат да проявят по-голяма прочувствена резистентност в дълготраен проект, когато става въпрос за възобновяване от раздялата. Те постоянно обработват страстите си по-интензивно и интензивно се включват в лечебни практики. Тази прочувствена резистентност разрешава на дамите да се възстановят по-бързо, с по-дълбоко схващане за себе си и своите потребности в бъдещите взаимоотношения.

Мъжете, които в началото наподобява, че се възвръщат по-бързо, могат да бъдат по-податливи на неразрешени прочувствени въздействия, които могат да повлияят на бъдещите им връзки. Това значи, че те могат да намират доста общо в бъдещите си половинки или пък да търсят нещо общо с последния им сътрудник.

 по-бързо

Системи за поддръжка

Зависимостта на дамите от мрежите за обществена поддръжка може да подкрепи процеса на излекуване. По-вероятно е те да потърсят прочувствена поддръжка от другари, семейство или терапевти. Тези взаимоотношения на поддръжка обезпечават на дамите благоприятни условия за изложение, одобряване и упътвания.

Мъжете, които постоянно разчитат повече на автономия, може да имат по-малка мрежа за поддръжка и да са по-малко склонни да търсят външна помощ. Тази липса на поддръжка може да удължи процеса на излекуване и да повлияе на способността им бързо да преодолеят раздялата.

Индивидуални разлики

Степента на възобновяване се разграничава доста при обособените хора, без значение от пола. Фактори като персоналната резистентност, механизмите за справяне и естеството на раздялата играят забележителна роля при определянето на това какъв брой бързо даден субект ще продължи напред. Макар че може да съществуват общи трендове, значимо е да се признае, че опитът на всеки човек е неповторим и няма финален график за превъзмогване на раздялата.

 по-бързо

В умозаключение

След разлъка мъжете и дамите подхващат разнообразни прочувствени пътувания. Макар че в началото наподобява, че мъжете се възвръщат по-бързо, процесът на прочувственото им излекуване може да се забави, което може да докара до дълготраен прочувствен багаж. Жените, въпреки това, могат да изпитат по-интензивно прочувствено страдалчество и по-дълъг интервал на възобновяване, само че постоянно демонстрират по-голяма прочувствена резистентност в дълготраен проект с новопридобитата си независимост.

Разбирането на тези механизми за справяне при мъжете и дамите след разлъка, прочувствените прояви и моделите на възобновяване е от решаващо значение за поощряване на емпатията и разрушение на стандартите, свързани с прекарванията след разлъка. Важно е да се помни, че самостоятелните разлики играят забележителна роля и към обобщенията би трябвало да се подхожда с нараснало внимание.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР