Когато един бизнес може да вдигне цените, ще вдигне цените.

...
Когато един бизнес може да вдигне цените, ще вдигне цените.
Коментари Харесай

Защо банките вдигат таксите

Когато един бизнес може да вдигне цените, ще вдигне цените. Всеки бизнес, когато види опция, се възползва от нея. Това сподели пред БНР икономистът от Експертния клуб за стопанска система и политика Стоян Панчев по отношение на оповестеното следващо повдигане на банкови такси.

Все още огромна част от потребителите са съсредоточени в обичайните финанси и по тази причина на банките им е елементарно да наложат това, означи той и добави, че втората причина е обвързвана с инфлацията.

По думите му през 2024 година на държавното управление ще му е още по-трудно да поддържа 3% недостиг.

" Най-вероятно поради несъблюдение на финансовата стратегия, ще влезем в тези 3% недостиг за тази година, само че поддържането му ще е много по-трудно за идната ", посочи той и уточни като една от аргументите увеличените заплати в обществения бранш и растежа на пенсиите.

" Дали бюджетът ще бъде част от политическия роман по време на предизборната акция? То към този момент се случва. Вече е част от този политически диалог ", счита Панчев.

Банките подвигат двойно някои такси

Относно възбраната за импорт на украинско зърно Стоян Панчев разяснява, че и Народното събрание, и държавното управление са изправени пред сложен избор – " комплициран политически въпрос, изключително преди изборите, изключително когато става въпрос за аграрни производители, които са добре проведени ".
 istock istock
По тематиката с диференцираните ставки на Данък добавена стойност за съответни бизнеси в предаването " Преди всички " Панчев съобщи, че изключенията за ресторантьорите да вземем за пример са били дадени поради пандемията.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР