За облекчаване на таксите за ползване на кемпери у нас

...
За облекчаване на таксите за ползване на кемпери у нас
Коментари Харесай

Предлагат облекчаване на таксите

За облекчение на таксите за прилагане на кемпери у нас приканват от сектора на вносителите на туристическите возила. От началото на годината ползата на българина към нови машини е висок.
 
Според проектите на Европейската комисия тегловият клас на шофьорската брошура, категория " Б ", може да бъде повишен от 3,5 на тона на 4,25 тона в цяла Европа, само че единствено след края на пробния интервал и единствено за коли с различно задвижване. Този правилник би бил изключително забавен за всички къмпингуващи, защото транспортните средства за отдих към този момент постоянно надвишават оптималното тегло от 3,5 тона.
 
Антон Димчев - един от огромните вносители на нови кемпери у нас, изяснява за какво е по този начин: " Тази опция за 3500 кг, категория " Б ", е била когато самите коли са били по-слабо софтуерни. Сега са доста по-развити - спирачни системи, асистиращи системи, които имат, и мисля, че е добре да има опция с любителска брошура да се карат малко по-тежки транспортни средства. Това важи както за кемперите, по този начин и за други профилирани коли. Има и такива електрически коли, които пък са по-тежки от 3 тона и половина. При всички положения ще има огромно облекчение, тъй като няма да се постанова на любителите-шофьори да карат спомагателни курсове за някои от категориите " С " или " С 1 " ".

С какво притегля почивката с каравана

Според проектите на Европейския съюз единствено кемпери с различни задвижвания ще се възползват от коригирането на тегловия клас. В България би било добре да има облекчение за този вид транспортни средства за използването на винетен стикер, без значение, че някои от тях към този момент са над 3,5 тона:
 
 istock istock
" Давам образец със Словения, където в тази ситуация до 3 тона и половина има два вида винетни стикери: едните са за леки коли и кемпери, а другите винетни стикери са за примерно, за един пътнически бус, един ван ".
 
Едно от терзанията при покупката на кемпер е дали ще е допустимо да се ръководи с любителска брошура.

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bgПо тематаНови правила за палатки, кемпери и каравани отвън къмпингите
Източник: БНР
такси кемпери .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->   ×Достъп за логнати консуматори
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР