Когато е видял треперещите от изтощение ръце на Новак Джокович

...
Когато е видял треперещите от изтощение ръце на Новак Джокович
Коментари Харесай

Джокович: Не съм притеснен за умората, защото притеснението губи ценна енергия


Когато е видял треперещите от безсилие ръце на Новак Джокович в мача без значение против Даниил Медведев, Тейлър Фриц най-вероятно е почувствал, че в случай че има по кое време да победи сърбина, то моментът е в този момент.

Ноле постави доста старания, с цел да приключи груповата фаза без проваляне и се впусна в борба с руснака, която продължи над три часа. Сега, по-малко от 24 часа след форхенд уинъра, който му обезпечи успеха, ще би трябвало да излезе на корта още веднъж.

„ Не съм най-свежият човек сега, както може би бях през вчерашния ден, “ уточни някогашният №1 в конференцията си след дуела. В същото време той е привикнал с сходни обстановки:

„ Не съм обезпокоен за физическия аспект, защото терзанието само те лишава от скъпа сила, от която ще имаш потребност, “ продължи носителят на 21 трофеи от Големия шлем. „ В доста случаи в живота си съм успявал да се възстановя доста бързо – уповавам се и този да е подобен. “

Фриц е стигал до трофея във всеки от четирите шампионата, в които е играл полуфинал:

„ Не знаех това до последната конкуренция – ще не преставам да не мисля по тематиката. За мен това е най-впечатляващата статистика, защото разликата в точките сред загуба на полуфинал и спечелването на шампионат е голяма, “ разяснява този индикатор Фриц.

Той към този момент сграбчи триумф над представител на топ 3 в Торино, преодолявайки Рафаел Надал в дебютния си дуел от Nitto ATP Finals. Сега пред него стои и Джокович.

„ Това е превъзходна опция – нямам самообладание да играя против Новак. Очевидно е, че той е един от най-хубавите, в случай че не и най-хубавият. Справял се е сносно тук в предишното. “

За сърбинът тази седмица е опция да изравни още един връх – този на Федерер за най-вече триумфи на Финалите. Към момента Маестрото е с 6, а Ноле, Лендъл и Сампрас – с 5.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР