Когато е трудно идва ред на ДПС. А днес отново

...
Когато е трудно идва ред на ДПС. А днес отново
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ от Столицата на заедността Белица: Заедно ние можем да направим нашата Родина България по-добро място за живеене

Когато е мъчно идва ред на Движение за права и свободи. А през днешния ден още веднъж е мъчно - има ред рецесии, ред провокации, ред тествания: Ковид-криза, здравна, икономическа, обществена, финансова. Инфлацията пораства. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи и претендент за президент Мустафа Карадайъ на избирателен протест в Белица. Той акцентира, че паралелно с това, след войната на президент и министър председател, които си мериха генералските пагони, към този момент има и политическа рецесия, и рецесия на демокрацията и държавността.

Но в това време има вяра, че всички дружно ние можем да създадем нашата Родина България по-добро място за живеене, сподели Карадайъ. И разгласи: " Оттук, от Белица, от Столицата на заедността, можем да кажем, че е пристигнало време отново да вършим история в нашата Родина България. Така, както правихме история преди повече от 30 години, когато свалихме тоталитарния режим и докарахме свободата и демокрацията ".

Предизборната среща в Белица стартира с химна на България и химна на Европа, изпълнен от деца на български език. В митинга участваха още претендентът за вицепрезидент Искра Михайлова, зам.-председателите на Движението Ахмед Ахмедов и Халил Летифов, лидер на Старозагорската листа и втори в Благоевградската, президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк, вицепрезидентът на Либералния интернационал Емил Киряс, ръководителят на УС на Американския университет в Скопие Сефер Цаноски, евродепутатът от ДПС/ " Обнови Европа " Атидже Вели. Водач на листата на Движение за права и свободи в Благоевград е Делян Пеевски.

В последните 12 години България загуби цел и посока, имаше едно напразно престояване във властта, съобщи още Мустафа Карадайъ. И напомни, че с цел да се смени моделът на властта, Движение за права и свободи интензивно взе участие в президентските избори преди 5 години.

Избрахме обаче един президент, който вместо да покаже опция на безцелното престояване във властта, вместо да покаже, че демокрацията е полезност, че държавността е приоритет, а върховенството на закона е неотменимо, влезе в окопни войни с тогавашния министър председател и докараха политическа рецесия, уточни Карадайъ. И съобщи: " Затова през днешния ден споделяме: Дошло е време да вършим история, пристигнало е време да зададем нов стадий от развиването на демокрацията в България, пристигнало е време България да бъде на равнището на модерните демокрации в международен проект ".

Когато стана вицепрезидент, ще бъда лице, мотор, глас на обединителни дела, които да създадат по този начин, че българското общество да върви напред. Няма да следя, ще работя, увери претендентът за вицепрезидент Искра Михайлова. И съобщи: " Ще работя по този начин, както вие сте ме научили, че би трябвало да се работи. Защото заедността изисква работа. Защото толерантността изисква старания. Защото просперитетът изисква познания. Защото всичко това изисква доста обич. А вие ни я давате, вие ни зареждате с нея! ".

Движение за права и свободи има най-успешната парламентарна група във всеки парламент през последните 30 години, сподели зам.-председателят на Движение за права и свободи Халил Летифов. И съобщи: " Днес би трябвало да продължим по пътя на демокрацията и да изберем националните си представители, нашите сътрудници, с които съм извънредно горделив - почтени, почтени, работливи, виновни и честни ".

Но на 14 ноември имаме още една виновна задача - да изберем нашите президент и вицепрезидент Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова. Те са най-достойните претенденти, посочи Летифов. И акцентира: " Те демонстрираха какво е акция на толерантността, какво е да носиш демокрацията и любовта в сърцето си, какво е да дадеш ясните послания, които да осмислят институцията президент ".

Отборът на Движение за права и свободи е строен за изборния ден и ние ще създадем всичко допустимо, с цел да може Движение за права и свободи да бъде първа политическа мощ освен в Белица - в Белица сме първи, само че и в нашата блага Родина България, съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов. И изрази увереността си, че на 14 ноември Движение за права и свободи може да има четирима народни представители от Благоевградски изборен регион.

Ние задаваме високите демократични стандарти, които са свързани със отбрана на човешки права и свободи, със отбрана на правото на всеки български жител да избира и да бъде избиран, съобщи президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк. И прикани: " Гласувайте както постоянно до момента сте го правили - свободно, със сърце! Гласувайте за Движение за права и свободи с № 17, гордея се с вас! "

" Прекланям се пред вас, освен тъй като сте модел в България, а тъй като сте модел в Европа. Гордеем се с Белица и в Брюксел, и в цяла Европа, благодаря ви! ", съобщи и евродепутатът Атидже Вели.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР