Когато е на седем години, Маргарита Стойкова се влюбва в

...
Когато е на седем години, Маргарита Стойкова се влюбва в
Коментари Харесай

Момичето, което още на 19 спечели награда за най-добра актриса

Когато е на седем години, Маргарита Стойкова се влюбва в танците. Тя стартира с балет в школата на майка си в Пловдив и макар опита ѝ в други стилове, усеща, че актьорското майсторство я притегля по-силно. Така още като ученичка взема решение да остави танците на назад във времето и да преследва фантазията си да бъде актриса.

YouTube каналът на Маги е повода режисьорката Яна Титова да я забележи. Двете работят дружно първо по късометражни филми, а по-късно и в " Татковци ", където момичето влиза в ролята на буйната тийнейджърка Вени. Още преди фотосите на сериала да са завършили, пред Маги се появява нова опция - режисьорката е в търсене на актриса за основна роля в новия си филм.

Сложният свят на младежите през погледа на Яна Титова

Режисьорката с втори пълнометражен филм след " Доза благополучие "

Яна Титова в началото си показва напълно друго момиче за ролята, само че Маги съумява да я убеди, че може да бъде идеалното преобразяване на Дида.

В " Диада " 19-годишната Маги изиграва 16-годишната Дида - момиче, което мечтае да замине при майка си в Америка, където да учи изобразяване, само че средата на дребния град, в който израства, я слага пред редица тествания. За да опознае допустимо най-добре героинята си, страстите и метода ѝ на живот, младата актриса стартира да се приготвя месеци преди началото на фотосите в Ямбол.

Отначало на Маги ѝ се постанова да премине през не едно или две ограничавания. Освен че би трябвало да смъкна килограми, тя е лишена и от телефона си, като остава съвсем без контакт със фамилията и приятелите си. Именно всички ограничения ѝ оказват помощ да влезе в кожата на героинята си и да изкара най-силните си страсти по време на фотосите. Маги осъзнава и нещо, което трансформира живота ѝ и отвън снимачната площадка - че действително към този момент няма толкоз огромна нужда от телефона си.

Докато е в Ямбол, тя намира и изобретателен метод да одобри рестриктивните мерки по-леко, като стартира да си води дневник. В него резервира едни от най-ценните си мемоари, към които постоянно се връща с възприятие на носталгия, разгръщайки страниците му.

Ценно за Маги остава и другарството с Петра Църноречка, която влиза в ролята най-хубавата ѝ другарка Ива. Двете девойки освен съумяват да изградят устойчиво другарство за екран, само че и такова, което придвижват по-късно в живота.

Маги разгорещено споделя, че измежду най-запомнящите се моменти от снимачния развой за нея, са сцените, в които си партнира с актьорите Иван Бърнев, Силвия Лулчева, Стоян Дойчев, Ирмена Чичикова, Цветан Алексиев, Васил Бинев и Жаклин Дочева. Признава, че е ги е следила с изключително любознание по време на фотосите, а отвън тях те са я научили на скоропоговорки, с които да се упражнява.

От целия екип на " Диада " Маги обаче работи най-вече време с Яна Титова, защото задачата им е дружно да извадят на повърхността всяка парченце от комплицирания и комплициран темперамент на героинята Дида. Това, което е помогнало най-вече на актрисата, е хронологичното снимане на кино лентата. Чрез него съумява да натрупа страстите в себе си, с цел да се получи същински ударна кулминационна точка най-после. Една от най-трудните ѝ подиуми обаче е снимана още в първата половина на " Диада ", когато героинята ѝ Дида влиза в конфликт с учителката по математика.

Целият филм е доста специфичен за Маги, тъй като приказва за спора сред поколенията и връзките сред родители и деца, а и тъй като е първият ѝ пълнометражен филм, и то непосредствено с основна роля.

Именно с дебюта си тя печели и първата си актьорска премия - " Златна роза " за най-хубава актриса, присъдена ѝ за " незабравимата ѝ дебютна роля, изпълнена с сила и пристрастеност ". След " Диада " Маги е към този момент безапелационна, че не желае да се занимава с друго, друго от актьорство.

" В мен вечно ще има една част от Дида, защото претърпях толкоз неща, с цел да се случи тя. Със сигурност към този момент не съм същата, като отпреди кино лентата. Разбрах, че актьорството сигурно е моето нещо и в случай че преди съм имала някакви подозрения дали да ставам актриса, то след този филм към този момент ги нямам ", споделя Маргарита Стойкова, на която през идната година ѝ следва да развива гения си, да натрупа още опит и да се приготвя за кандидатстване в НАТФИЗ.

По какво си наподобявате и по какво се различавате с героинята ти Дида?

Приличаме си по това, че и двете сме доста борбени. Така както аз се борих за ролята, по този начин и тя се бори за това да се събере с майка си. Различаваме се пък по това, че за Дида всичко е непременно, а не постоянно би трябвало да е по този начин - от време на време нещата се случват по друг метод. Аз се научих не всичко за мен да е непременно и от време на време да оставям нещата да се случват от единствено себе си. Тогава постоянно се получават даже по-добре, в сравнение с съм очаквала.

Защо хората би трябвало да гледат " Диада "?

За да се даде подтик на смяната. Филмът демонстрира доста от нещата, за които хората ги е боязън да приказват. Дори постоянно родителите ги е боязън да издигнат значимите тематики у дома. Затова този филм би трябвало да се гледа от деца и родители дружно. След това би трябвало да има разговор, тези тематики да се разискват, децата да споделят с родителите си, родителите пък да приказват с децата си. Това е значима смяна, от която целият свят има потребност.

Порнография, сводничество, секс с преподавател - на какво е готово едно 16-годишно момиче, с цел да сбъдне фантазията си

След " Доза благополучие ", Яна Титова ни потапя в комплицирания свят на младежите

За какво мечтаеш в по-далечно бъдеще?

Мечтая за същинско кино, както и за повече българско кино, което да демонстрира действителността. Разбира се, и за функции, които също като в " Диада ", са мотор на смяната.

" Диада " е по кината от 10 ноември
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР