Когато дясната ви рака, започне да изтръпне и това е

...
Когато дясната ви рака, започне да изтръпне и това е
Коментари Харесай

Лошо! Eто какво ви чака, ако ви изтръпне дясната ръка

Когато дясната ви рака, стартира да изтръпне и това е придружено с други признаци е нужно да се консултирате с лекар 

Какво издава изтръпването на дясната ръка?
-->
Руският невролог доктор Владимир Ерохин разкри какви са аргументите за това недоволство.

Ограничен кръвен поток - съгласно лекаря това е най-честата причина за изтръпване на крайниците. Ораничаването на кръвния поток, което нормално се случва заради избрана позиция на тялото.

Но проблеми с кръвообращението могат да зародят и заради избрани болести.

Атеросклероза - в този случай кръвоносните съдове се стесняват заради струпване на мазнини и холестерол, образуващи плаки.

Васкулит - това рисково положение се свързва с инфектиране на кръвоносните съдове. То усилва риска от формиране на кръвни съсиреци.

Диабет - високата кръвна захар може да повреди дребните кръвоносни съдове, причинявайки проблеми с чувствителността на крайниците.

Увреждане на нервите - в случай че даден нерв е повреден или компресиран, човек може да почувства болежка, вдървеност или изтръпване в избрана област на тялото.

„ Изтръпването на дясната ръка може да демонстрира синдром на карпалния тунел вследствие на компресия на междинния нерв в ръката. В допълнение към изтръпването се усещат уязвимост и болежка, засягащи китката и предмишницата или цялата ръка “, споделя доктор Ерохин. Лекарят показва и по-опасни аргументи за увреждане на нервите на ръката, които включват:

недостиг на витамин В12

диабет

автоимунни болести (като лупус)

болести на бъбреците и черния дроб

някои инфекции като Лаймска болест и ХИВ

Дискова херния - това е друга причина за изтръпване на дясната ръка. Хернията може да окаже напън върху нервите, които минават през гръбначния дирек и доближават до ръцете. Това води до болежка и изтръпване.

Инсулт и инфаркт - в тази ситуация може да се усети изтръпване в дясната ръка, дружно с болежка и други признаци, които са присъщи за тези рискови положения.

„ Хората със признаци на инфаркт, инсулт или тромбоемболия би трябвало неотложно да потърсят здравна помощ. Всяко едно от тези положения може да докара до необратими вреди, да заплаши живота ”, акцентира специалистът.

Неврологът добавя, че мотив за обзор е и изтръпването на дясната ръка, което е настойчиво или се появява ненадейно, дружно с други неподходящи признаци.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР