Когато дойде време да сменим старата си, извехтяла печка с

...
Когато дойде време да сменим старата си, извехтяла печка с
Коментари Харесай

Как да изберем готварска печка?

Когато пристигна време да сменим остарялата си, извехтяла печка с нова, би трябвало да помислим каква да изберем за нейна почтена заместничка. На първо време би трябвало да предвидим пространството, с което разполагаме, интериорът в кухнята и несъмнено, какво ни е приоритет.

Обикновената електрическа готварска печка, спрямо газовата, е по-евтина, само че пък топлината във фурната не е отмерено разпределена при някои модели.

Относно котлоните има няколко варианти. Единият е керамичният вид. Те са бързи и за към 30 секунди доближават мечтаната температура. Но са много нежни и елементарно се надраскват. При тях не е целесъобразно потреблението на мощни препарати за почистването им.

Друг вид са индукционните котлони, но те са по-скъпи. Също по този начин за тях е неотложно потреблението на избрани готварски съдове като тези от чугун, неръждаема и емайлирани стомана. Неподходящи са елементарните железни, керамични, медни и стъклени съдове.

На пазара сега има огромно многообразие от всевъзможни модели и цветове за готварски печки, като най-актуални са ретро електроуредите в ярки багри. Така че, в случай че следвате модата, можете да се спрете на подобен вид.

Но в случай че в дома ви има дребни деца, би трябвало да обърнете най-голямо внимание на сигурността. Вече има печки с двойни стъкла, които щадят малчуганите от изгаряне.

 Как да изберем готварска печка?

Друг защитен механизъм, с които някои фурни разполагат, е заключващ механизъм. Той няма да разреши на детето ви да отвори фурната, до момента в който е гореща. Ето за какво сходен модел е доста публикуван измежду младите майки и домакини.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР