Когато децата подрънкват на пиано, може да ни се струва,

...
Когато децата подрънкват на пиано, може да ни се струва,
Коментари Харесай

Учени: Свиренето на музикален инструмент повишава успеха на учениците

Когато децата подрънкват на пиано, може да ни се коства, че си губят времето, вместо да се приготвят по по-важни предмети като математика или език, само че канадски учени откриха, че свиренето на музикален инструмент покачва триумфа по аритметика, биология, химия и физика, написа в. " Дейли мейл ".

Учениците, свирещи на някакъв инструмент, се оказват приблизително с една година по-напред по тези дисциплини от немузикалните си връстници, предава Българска телеграфна агенция.

Музиката улеснява ученето, тъй като дава умения, които могат да се трансферират. Овладяването на инструмент може да е доста мъчно. За това е належащо детето да се научи да чете ноти, да развие координацията си сред очи, ръце и мозък, да усъвършенства слуховите си умения, а също и да развие умения за работа в екип. Всичко това усъвършенства когнитивните качества, концентрацията и успеваемостта.

Питър Гузуасис от университета на Британска Колумбия е обхванал в проучването си повече от 100 000 канадски възпитаници, явявали се на междинни матури. Около 13 % от тях изучавали музика. Те се оказали приблизително с година по-напред в знанията си от връстниците си. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР