Когато детето наблюдава здрави взаимоотношения у дома, вижда, че възрастните

...
Когато детето наблюдава здрави взаимоотношения у дома, вижда, че възрастните
Коментари Харесай

Защо някои са патологично нещастни в любовта

Когато детето следи здрави взаимоотношения вкъщи, вижда, че възрастните вземат решение споровете градивно, то се държи по същия метод и в бъдеще ще следва същия модел на държание с обичания човек.
Ако е очевидец на непрекъснати  спорове и неприятни връзки сред родителите си, това може да повлияе на неговата дарба да построява взаимоотношения и да позволява спорове в зрелост.

Психотерапевтът Кейти Гилис твърди, че доста от тези, които нямат шанс в любовта, вземат решение да се извърнат към експерти с вярата да трансформират „ фамилния “ сюжет, който непрекъснато повтарят.
Разбира се, нашите връзки не постоянно отразяват това, което сме видели и " попили "  от образеца на нашите родители. Но в случай че сравните, ще откриете доста общи неща.
Ето кои са трите правила, които най-често научаваме от фамилията си.

1. С теб се държат по този начин, както им разрешаваш

Децата научават доста, като гледат възрастните. По същия метод те образуват визия за това какво заслужават в една връзка.
Ако малко момиченце вижда майка си, която непрекъснато плаче, страда от жестокостта на таткото, само че в това време не може или не желае да го напусне, тогава тя ще научи урок. И в бъдеще сходно държание в брака ще бъде задоволително за нея или най-малко целесъобразно.
Детето научава освен какво ще търпи в тази връзка, само че и какво какво отношение „ заслужава “.

2. Емоциите би трябвало да се показват вярно

Ние поддържаме връзка между тях по доста способи, освен посредством тирада, само че и посредством невербални средства: език на тялото, пасивно-агресивни мнения, междуметия и въздишки, затръшване на врата или безмълвие.
Гледайки по какъв начин възрастните в фамилията употребяват тези нездравословни способи за изложение на неодобрение, децата научават, че това е методът за другарство.
Много от нас, едвам като възрастни, съумяват да управляват и да се оправят с тези отрицателни страсти. И някой даже в зрелост не съумяват и не престават да изливат гнева си пред другите.

3. Всеки в фамилията има своя роля

Ролите в фамилията се дефинират от доста фактори като пол, вяра и така нататък
Момиче, родено в семейство, където мнението на дамата не се цени, надали ще бъде чуто в личния си дом.
Ако едно малко момче види, че татко му работи доста, няма време нито за себе си, нито за фамилията си, тогава то приема, че и то трябва да бъде такова.
За да се отървете от нездравословното държание, не е нужно да обвинявате родителите за неточности или погрешно образование.
Самоанализът и работата върху казуса ще оказват помощ.
С придвижване на възрастта ставаме по-проницателни, виждайки връзката сред актуалното държание и прекарванията в детството.
Така че осъзнаването е първата стъпка към щастието.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР