Когато чуем за изневяра или преживеем такава, винаги си задаваме

...
Когато чуем за изневяра или преживеем такава, винаги си задаваме
Коментари Харесай

Учени разкриват шест причини за изневяра

Когато чуем за невярност или преживеем такава, постоянно си задаваме въпроса „ Кой е отговорен за протичащото се? “. Какво ни кара да мамим сътрудниците си? Вижте гледните точки на някои психолози, както и резултати от научни проучвания за изневярата.

Липса на прочувствена непосредственост
Невъзможността да се водят открити диалози с колегата и неналичието на поддръжка кара и двата пола да изневеряват. Има стандарт, че главният претекст за един мъж е сексът. Но в книгата си „ Истината за изневярата “, фамилният терапевт Гари Нюман написа, че 47% от неговите клиенти, които са изневерили, приказват за неналичието на прочувствена непосредственост. Положението става по-трудно, тъй като мъжете не обичат да демонстрират възприятията си, а дамите могат да пропуснат обстоятелството, че обичаният им се нуждае от поддръжка.

Минали изневери, въздействие от другари
Ако човек е изневерявал на половинката си в предходни връзки, съществува голяма възможност да работи по същия метод с нов сътрудник. Интересно е, че хората в близост въздействат върху наклонността към невярност. В едно анонимно гласоподаване повече от 75% от мъжете, които мамят партньорките си, споделят, че приятелите им също изневеряват на обичаните си.

Рутина в секса
Липсата на ярки нови страсти в половия живот е повода, заради която 70% от мъжете и 49% от дамите вземат решение да изневерят. Но в тези числа влизат и двойки, които са щастливи като цяло, без огромни кавги и драми в връзките.

Настъпване на избран стадий от живота
Всеки от нас има миг в живота, когато прави равносметка за постигнатото, в това число и в любовен проект. За някои резултатите са приемливи, до момента в който други може да станат уязвими към изкушението. Проучване демонстрира, че това нерядко се случва на 29, 39 или 49 години – тъкмо преди новото десетилетие. Разбира се, това не значи, че един благополучен от брака си сътрудник би изневерил, когато навърши тези възрасти. Възрастта на човек е просто съпътстващ фактор, който може да утежни други условия, които карат хората да мамят в любовта.

Липса на окситоцин
Окситоцинът, именуван още хормонът на прегръдката, играе значима роля в основаването и запазването на доверието в една връзка. Учените считат, че дефицитът на този хормон може да се трансформира в спусък, когато става въпрос за невярност. Тук може да видите по какъв начин естествено да повишите вашите равнища на окситоцин.

Адреналин и отвращение за моногамност
Има хора, които не могат просто да си показват живота без чувството за адреналин, което изневярата им основава. Независимо от възрастта, опита и други критерии, те оправдават себе си, че дейностите им са естествени, свързани с еволюцията, мъжката природа при мощния пол и т. н. Реалните аргументи за това държание се разграничават и могат да бъдат скрити надълбоко в прочувствено отношение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР