Когато чуем Питбул, първото нещо, с което свързване тази порода

...
Когато чуем Питбул, първото нещо, с което свързване тази порода
Коментари Харесай

Как да дресираме Питбул

Когато чуем Питбул, първото нещо, с което свързване тази порода кучета е експанзията. Всеизвестен факт е, че те се славят с острия си темперамент, тежкия си манталитет, нападенията и непокорството. Всъщност това е правилно единствено ненапълно.

Да, тези кучета имат доста добра физическа конструкция, мускулатура и устойчивост. Често са взимани за кучета-пазачи на дома или различен парцел. Тяхното държание, обаче, зависи напълно от стопаните им.

Тяхната експанзия се демонстрира тогава, когато е предизвикана или когато индивидът ги насочва към нея. Ето за какво, още до момента в който е малко, кучето би трябвало да бъде подложено на вярна дресировка и образование. Как да дресираме Питбул?

От голямо значение е положителното образование на куче да стартира още от ранна възраст. Най-характерен както при Питбулите, по този начин и при другите домашни любимци, когато желаеме да ги научим на нещо, е правилото поощрение-наказание.

Някои хора го практикуват неверно. Когато желаеме кучето да извърши някаква команда и то не отговори на секундата, само че въпреки всичко направи това, което сме му споделили, следва да получи премия.

Ако в последна сметка, не се подчини на волята ни, то бива наказвано. Този принцип би трябвало да се повтаря по-често, до момента в който животното свикне и разберете какво е вярно и какво не.

Питбулите би трябвало да бъдат социализирани от дребни. Ако запознавате вашия любим с други животни и хора, до момента в който е мъничък, то той няма да израсне с възприятие на експанзия у себе си към тях. Разбира се, постоянно би трябвало да го разхождате с мотив, само че в случай че е израснало в обществена среда, то няма да ви основава толкоз проблеми.

 Питбул на синджир

Напротив, един добре подготвен Питбул може да бъде същинско ангелче и да се държи прелестно както със стопанина си, по този начин и с неговите близки.

Разходката е наложителна част от всекидневието на Питбула. Точно по тази причина, тази порода не е за хора, които нямат свободно време. Тези кучета имат потребност да изразходват сила непрестанно. Те търсят вниманието на своите стопани, които от своя страна би трябвало да ги упражняват непрестанно.

Може да им купите здрави играчки, които да дъвчат, като част от образованието и игрите им.

Ако си вземете Питбул, го направете, до момента в който е още дребен и го обучете добре. Ще ви трябват здрави нерви и самообладание за дресиране на Питбул, само че резултатът ще си заслужава – самоуверен, интелигентен и образован другар, който ще ви пази от всичко.

Обяви за питбул можете да намерите на посочения линк.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР