Когато човек кара колелото си, камерата да стои отзад, на

...
Когато човек кара колелото си, камерата да стои отзад, на
Коментари Харесай

Лента за фотоапарати спасява камерите на велосипедисти


Когато човек кара колелото си, камерата да стои откъм гърба, на гърба, в сигурност
(снимка: Emily Cheng (@alpinemily) / Kickstarter)

Доста е мъчно човек да носи на разположение своя DSLR, до момента в който кара велосипед. Лентата за камера Makers in Motion е основана да помогне: тя държи камерата далеко от пътя при каране, само че разрешава лесното улавяне на фотоапарата при потребност.

Проектирана от дребен екип от бизнесмени от Сан Франциско, лентата Makers in Motion е направена от синтетичен материал и има бързо освобождаваща се магнитна закопчалка начело. Състои се от една съществена секция над рамото – към която е прикрепена камерата – дружно с вторична секция, която минава в обратна посока, под ръката на колоездача.

Когато човек кара колелото си, главната секция се завърта обратно, тъй че камерата да стои откъм гърба, на гърба, в сигурност, отбелязва. Вторичната прикрепва главната лента, образувайки триточков колан, който държи всичко неподвижно. Така камерата няма да се люлее напред-назад и да се удря в кормилото.

Лентата Makers in Motion е направена от синтетичен материал и има магнитна закопчалка
 (снимка: Kickstarter)

Дойде ли време за прекъсване и фотография, вторичната секция се освобождава с една ръка, което незабавно освобождава и главната лента – тя се завърта напред и камерата идва право в ръката.

Звучи доста комфортно и практично – като всяко нещо, родено от изобретателни мозъци в отговор на ежедневни неволи. Лошата вест е, че към момента не се създава и продава – е обект на акция в Kickstarter, където търси публично финансиране.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР